FeaturedKIBRIS

“Bu iş bana göre değil… Bir daha aday olmayacağım”

Demokrat Parti Milletvekili Dr. Koral Çağman Birinci Boyut’a açıklamalarda bulundu….

İşte DP Milletvekili Çağman’ın açıklamalarından öne çıkanlar…

“Erken seçime gidilirse bir daha aday olmayacağım. Daha önce söyledim siyaset bana göre değil ve inanılmaz tepki aldım.  Siyaset bu ise bana göre değil.

Bizim içerde yasaları nasıl yapacağımızı düzelteceğimizi konuşmamız, tartışmamız  gerekirken size temin ediyorum Meclis’teki yüzde 50’miz kibar olmaya çalıştığım için yüzde 50  diyorum.Ama daha fazlası olduğunu düşünüyorum. Bir sonraki seçimi nasıl kazanırımın peşindedir. Bu zihniyetle ve sık sık değişen hükümetlerle sık sık yapılan seçimlerle bir yere varabilir mi bu ülke? HAYIR. Onun için ben böyle bir siyaset düşünmemiştim. Meclis’e girmekle birşey yapamadım ve mutlu değilim.

Milletvekili olarak görevlerimini yapamadığımı düşünüyorum. Çünkü benim düşündüğüm siyaset fikirlerin, ideolojilerin tartışılıp da kuralların devlet politikasının belirlendiği siyaset. Biz öyle birşey yapmıyoruz. Dolayısıyla bu iş bana göre değil”….

“CUMHURBAŞKANI ADAYLARINDAN ŞUANA KADAR İKİSİNDE TOPLUMUN GELECEĞİNİ ÖN PLANDA TUTABİLECEĞİNİ GÖRÜYORUM”

“Cumhurbaşkanı halkın benimsediği biri olmak zorundadır. Malum Kıbrıs’ta cumhurbaşkanı seçtiğimizde bir görüşmeciyi de seçmiş oluyoruz. Toplumun ihtiyaçlarını, gereklerini ve geleceğini ön planda tutan kişisel, partisel görüşlerini değil toplumun geleceğine yönelik çalışma yapan bir lider olmak zorunda. Yani toplumun nabzını tutan bir liderin seçilmesi gerekiyor…Bu söylediklerimi şuana kadar iki cumhurbaşkanı adayında görüyorum” …..

“BU SEÇİM PEK SÜPRİZ DEĞİL”

“BU YARIŞTA AKINCI İLE DİĞERLERİNDEN BİRİ KALACAK”

“İNSANLAR CUMHURBAŞKANI ADAYINI PARTİLERDEN BAĞIMSIZ DÜŞÜNÜYORLAR”

“Akıncı, Tatar ve Erhürman yarışacaktır mutlaka ama Akıncı ile diğerlerinden biri kalacaktır. Bu seçimin pek süpriz olacağını düşünmüyorum. Yani konuştuğumuzda  insanların birçoğu cumhurbaşkanı adayını partilerden bağımsız düşünüyorlar. Farklı partilerden farklı başkanlara oy vereceğini söyleyenler var. Seçmen partisel çıkarı değil kendi vicdanını ön planda tutacak…Yakın çevremde ister istemez yaptığımız konuşmalarda sohbetlerde görebildiğim o…İnsanlar partilerden bağımsız kişileri düşünüyorlar” ….

“SEÇİMDE DUYGUSAL DAVRANMAYIN”

“NEYİ SAVUNDUĞUNU AÇIKCA SÖYLEYEN İNSANLARIN ARKASINDA DURUN”

“YILLARDIR SÜREGELEN KURALLARIN YIKILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEN İNSANLARIN ARKASINDAN YÜRÜYÜN”

“Seçimde duygusal davranmayın.İdeolojisi arkasında neyi savunduğunu açıkca söyleyen insanların arkasında durun ama sonra kalkıp onun arkasında duruyor olmanıza rağmen tam aksini de o kişiden sizin için yapmasını istemeyin.İşte o partizanlık seçimden hemen sonra başlıyor. Kimseyi de suçlamak istemiyorum bu her parti içinde geçerlidir. Maalesef halkın alışıla gelmiş yıllardır süregelen bu kötü alışkanlık yani bizim parti başa geçse de bizim çoçuğa iş bulsak zihniyeti yada bizim parti başa geçse de falan yerden arsa alabilsek zihniyeti maalesef yerleşmiş bir zihniyettir. Halkımızın büyük çoğunluğu bugünlere 40-50 yıldır böyle geldi. Bunu bir kural sanıyoruz. Ama bu kuralların yıkılması gerektiğini söyleyen insanların arkasından yürüyün diyorum”….

“SİYASİ PARTİLERDEN DP’YE BASKI VAR”

“Kaçınılmaz şekilde siyasi partilerden DP’ye destek vermesi yönünde baskı vardır.Bu süreçi DP akıllıca kullanıp, toparlanarak çok çok daha iyi olabilir. Şuan için DP seçim için yatırım peşinde olmadan,  köy köy gezme kaygısı bulunmadan insanlara ulaşıp, doğru taleplerini yada yanlış olan taleplerin nasıl düzeltilebileceğini insanlarla konuşarak yani sosyalleşerek genişlemenin yolunu bulmak zorundadır. Şuanda partide bir toparlanma dönemi yaşanıyor. Ama toplu ziyaretler daha başlamadı”….

“DENKTAŞ’IN ADAY OLMAMA KARARI DP’DE BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUN BEKLENTİSİNİ KARŞILAMADI”

“Serdar Denktaş’ın aday olmaması Demokrat Parti içerisinde büyük bir çoğunluğun beklentisini karşılayamayan bir davranış olarak kabul edildi. O düzeltilir” …..

“KOLTUK KAVGASI İLE ZAMAN HARCANMASIN”

“Neden erken seçimden bahsediyoruz? Çünkü bu iki koalisyonun yürümeyeceği ortada. Uyumsuzluk net. Gönlüm ister ki varsın bir parti olsun ve istikrarı korusun. Her yıl bir seçim yapıp bir sürü masraflara girip, bir sürü yarışlara girip, sonuçta    koltuk kavgası ile insanların zaman harcayacağı bir süreç yaşamaktansa tek bir parti olsun ama istikrarlı olsun.Muhalefette ona göre tavrını koysun. Ama maalesef öyle birşey yaşayamıyoruz. Bizde en uzun hükümet 2 yıl dayanıyor. Ve hiçbirşey istikrarlı gitmiyor. İstikrarı koruma açısından birçok şeyin devlet politikası olması gerekirken hükümet politikası olarak önümüzde kalıyor.  Bu böyle olmaz bunu yürütemeyiz”

“HÜKÜMETİN PERFORMANSI 4”

“Hükümetin performansı 10 üstünden 4. İmzalanan protokolün gereklerini yerine getirip de para akışını sağlayabilselerdi o performans yükselirdi”

Voice of the Island / Mail



Benzer Haberler

Tatar “Rum tarafı en az 15 çözüm planını reddetti”

TAK

Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı Projeleri uygulanmaya başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Gana’da 17 aylıkken resim yapan Liam, dünyanın “en genç erkek sanatçısı” oldu

TAK

Kayla Güneşel ve “Küçük Ördek” kitabı okuyucuyla buluşuyor

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış Balıkesir’de kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da yarın “Onur Yürüyüşü” var

TAK