FeaturedKIBRIS

“Bu hakların gasp edilmesi de açıkça insan haklarının ihlal edilmesidir”

Basın Emekçileri Sendikası(Basın-Sen), sivil toplum örgütü Kimliksizler tarafından cumartesi günü düzenlenecek eyleme destek vereceğini açıkladı.

Basın-Sen yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs Cumhuriyeti” makamlarının, Kıbrıslı Türklerle evlenen kişiler ve bu evlilikten dünyaya gelen çocuklara Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından vatandaşlık verilmemesine karşı yürütülen mücadele bağlamında Kimliksizler tarafından düzenlenecek eylemi desteklediğini belirtti.

Kıbrıslı Türklerin evlendiği kişilere ve dünyaya getirdikleri çocuklara vatandaşlık verilmesinin 1960 Anayasasından kaynaklanan hak olduğu kaydedilen açıklamada, “Bu hakların gasp edilmesi de açıkça insan haklarının ihlal edilmesidir” denildi.

Açıklamada,” Her iki toplum tarafından gerek eylemsel gerekse de hukuksal anlamda bu insan haklarına aykırı tutuma karşı verilecek olan her mücadelede Basın Emekçileri Sendikası olarak taraf olduğumuzun ve bu alanda mücadele veren tüm örgütlerimize destek vereceğimizin bilinmesini isteriz” ifadeleri kullanıldı.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber