FeaturedKIBRIS

“Bu gidişle kalan son yerli üreticileri de tarihe gömeceksiniz”

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, ithal gelen ürünlerle ilgili tek bir açıklama veya denetim olmadığına dikkat çekerek, “bu gidişle kalan son yerli üreticileri de tarihe gömeceksiniz.” dedi.

Şahiner sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İthal gelen ürünlerle ilgili tek bir açıklama veya denetim yok ama iş bizim çiftçimizin ürettiği yerli ürünlere gelince, Pazarcılar Birliği ile görüşme yapıp pek çok pazar ürününün yüzde 50’den fazla ucuzladığı yönünde açıklama yaparak halkı kandırıyorsunuz ve bunu da Başbakanlığın sosyal medya hesabından paylaşmaktan çekinmiyorsunuz.
Bugün fiyatların yüksek olmasının sebebi ortada üretici bırakmamanızdır. Piyasadaki fiyat pahalılığı yerli üretimden kaynaklanmıyor; ithalata dayalı üretimden kaynaklanıyor. Aynı hassasiyeti, tarımsal ithal girdi maddelerine de gösterebiliyor musunuz?
Piyasanın ucuzlatılmasını istiyorsanız, üretimin desteklenmesi ve arttırılması için önlem almalı, girdi maliyetlerini düşürecek tedbirleri uygulamaya koymalı, çiftçilerimizin üretime dönmesi için teşvik etmelisiniz.
Rica ve minnetle mi piyasa istikrarını sağlayacak, halkın alım gücünü arttıracaksınız?
Devlet ciddiyetinden yoksun bir anlayışla, ilgili sivil toplum örgütlerinden rica ile piyasayı ucuzlatmaya çalışmanın hiçbir ekonomi politikası ile yakından uzaktan alakası yoktur. Bu gidişle kalan son yerli üreticileri de tarihe gömeceksiniz.”


Benzer Haberler

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK

CTP’den “İklim Değişikliği Etkisinde Su Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”

TAK

Telefonundaki yazışmaları sildi, sim kartı imha etti!

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü rekor seviyeden tamamladı

AA

Hala Sultan Futsal Takımı Türkiye finallerinde

TAK

Gardiyanoğlu “1 Mayıs’ta çalışan emekçiye normal günün iki katını ödemek yasal zorunluluktur”

TAK