FeaturedKIBRIS

“Bu borç görev zararı ilanı anlamına gelir”

Meclis Genel Kurulu’nda Birleştirilmiş 2020 Mali Yılı Bütçe Yasası Hakkında Yasa Gücünde Kararname görüşülmeye devam ediliyor.

Ardından söz alan CTP Milletvekili Fikri Toros da pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılara işaret etti.

Bunun bütün dünya için geçerli olduğunu anlatan Toros, dünyada durağan hale gelen ekonominin canlanması için alınan önlemlere değindi.

Toros bu süreçte ülkede çok sayıda işyerinin kapatıldığını, elektrik ve kira için hükümetin hiçbir destek vermediğini ve paketlerde belirtilmesine rağmen sosyal güvenlik primlerinde kayda değer bir katkı yapılmadığını söyledi.

Devletin özel sektöre olan borçlarının ne kadarının ödendiğini soran Toros, özel sektörün ekonomik daralmaya tahammülü kalmadığını, tedbirlerin yeterince etkili olmadığını kaydetti.

Turizm sektörünün yaşadığı krize işaret eden Fikri Toros, devletin ihtiyaç duyan sektörlere yüzünü dönmediğini belirtti.

İnşaat sektörünün yaşadığı sıkıntılara değinen Toros, siyasi istikrarsızlığın ülkenin yatırım iklimini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Toros, hükümeti bu sorunlara çözüm bulmaya çağırdı.

Özel sektör finansal sağlığını kaybederse kamu maliyesinin de sekteye uğrayacağını anlatan Toros, ekonomiye derhal el atılmasını istedi.

Birleştirilmiş 2020 Mali Yılı Bütçe Yasası Hakkında Yasa Gücünde Kararname hakkında da konuşan Toros, SÜTEK’in Kalkınma Bankası’ndan borç aldığını kaydetti.

Bu borcun görev zararı ilanı anlamına geldiğini söyleyen Toros, pandemi nedeniyle süt ve süt ürünü talebi ve ihracatında düşüş olduğunu ifade etti.

Toros, bu konuda tedbirler almak yerine Kalkınma Bankası fonlarını kullanmanın yanlış olduğunu dile getirdi ve bu konudaki kararnameye olumsuz oy verdiklerini anlattı.

CTP Milletvekili Toros, sağlık hizmetlerinde kapasite artırımına gidilmesi konusunda oyları olumlu olsa da birleştirilmiş haliyle olumsuz oy vereceklerini kaydetti.

(TAK)



Benzer Haberler

6 ve 7 yaşındaki iki kız çocuğuna cinsel tacizde buluna zanlı “Sarhoştum hatırlamıyorum”

Voice Kıbrıs Haber

Yeni asgari ücret 29 bin 640 TL

TAK

Naimoğulları “Yarın daha sert geleceğiz”

TAK

Bu güzergahı kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Minareliköy’de infiale neden olan olay!

Voice Kıbrıs Haber

Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı oyçokluğuyla geçti

TAK