FeaturedKIBRIS

“Bu bir ekonomik paket falan değil, tam bir ‘algı operasyonu'”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bugün açıklanan ekonomik pakete ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden eleştirilerde bulundu.
Erhürman’ın iki farklı açıklaması şu şekilde:
“İstihdam Destek Merkezi Yönetim Kurulu tarafından kısmi sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemde en fazla etkilendiği tespit edilen kapalı işletme çalışanlarına, işletmelerin kapalı kaldıkları süre göz önünde bulundurularak aylık en fazla 1.500 TL olacak şekilde destek ödemesi yapılacaktır”.
Ekonomik paketle ilgili basın toplantısında yaratılan algı ne? Kapalı olan tüm iş yerlerinin çalışanlarına 1500 TL katkı yapılacağı. Yukarıda yer alan yazılı açıklamadan anlaşılan gerçek ne?
Yalnızca sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemde “en fazla etkilenen işletme” çalışanlarına katkı yapılacak. Bu işletmeler kapalı olanların hepsi olmadığı gibi, hangileri olduğu da belli değil. Ayrıca 1500 TL zaten son derece düşük bir miktar iken, ödenecek olan 1500 TL değil, aylık 1500 üzerinden sadece kapalı kalınan gün kadarlık bir ödeme.
Bu bir ekonomik paket falan değil, tam bir “algı operasyonu”!!!
Ekonomik paketin en önemli unsurlarından biri 2020’den kalan, özel sektör çalışanlarına ve esnafa ödenecek 33 milyon TL’nin 5 Şubatta ödenmesi kararı.
Bu para, Aralık ayında Meclis’te defalarca gündeme getirdiğimiz ve Sn. Saner ve Sn. Oğuz’un defalarca Aralık sonunda ödenmiş olacağını söylediği 1500 ve 2000 TL’lerin toplamı. Türkiye’den kaynak geldikten sonra Aralık sonu için verilen ödeme sözü tutulmuyor ve bu bugünkü ekonomik paketin “önemli bir unsuru” haline getiriliyor. İşte ekonomi de sağlık da böyle “yönetiliyor”!!!”
Voice of the Island

Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (4 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya’da

TAK

Külliye çalışmaları trafik akışını değiştirdi

Voice Kıbrıs Haber

1 sürücü tutuklandı, 34 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber

Akaryakıt istasyonunda av tüfeğiyle ateş açtı

Voice Kıbrıs Haber

Aydınköy’de yangın: 23 adet ağaç yandı

Voice Kıbrıs Haber