FeaturedKIBRIS

‘Bu, anayasal suç işlemenin yanında tek kelimeyle ihanettir’

KTOEÖS ve KTÖS bugün Eğitim Bakanlığı önünde pankartlı eylem ve basın açıklaması yaparak “Binlerce işsiz, atanmayı bekleyen öğretmen adayımız varken ihtiyaç olmasına rağmen münhal açmayıp bu gençlerimizin ataması yapılmayıp başka bir ülkeden öğretmen getirip istihdam etmek, amacı ne isterse olsun, gençlerimizi harcamak demektir” dedi.

Yapılan basın açıklaması şu şekilde:

“Ülkemizi yönetenler, Anayasa ve Yasalar çerçevesinde bu ülkeyi yönetme zorunluluğunu göz ardı etmekte, devleti ele geçirip istediklerini keyfi bir şekilde yapabileceğini sanmaktadırlar. Binlerce çocuğumuzun eğitim hakkı çalınarak, haftalardır okullar açılmış olmasına rağmen, hala daha kadrolar tamamlanmadığından dersler görevler yapılamazken, yüz binlerce lira ödeyerek eğitimini tamamlayan gençlerimiz sokağa atılmış durumdadır.

Bu ülkede halen açılma izni verilmeye devam edilen, sayısı bilinmeyen üniversitelerden, İngiltere, ABD  ve Dünyanın her yerindeki üniversitelerden mezun olan binlerce gencimizin mezun oldukları bu okullar hiçe sayılmaktadır. Binlerce işsiz, atanmayı bekleyen öğretmen adayımız varken ihtiyaç olmasına rağmen münhal açmayıp bu gençlerimizin ataması yapılmayıp başka bir ülkeden öğretmen getirip istihdam etmek, amacı ne isterse olsun, gençlerimizi harcamak demektir.

Anayasal suç işlemenin yanında tek kelimeyle ihanettir.

İşsiz gençlerimize rağmen kadroların bilinçli olarak boşaltılması veya yeterli sayıda münhal ilan edilmemesi, daha sınav yapılmadan TC’den görevlendirilen öğretmenlerin merkez okullara yerleştirilmesi, öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın  hazırlık ödeneği, hayat pahalılığı gibi yasal hakları ekonomik kriz bahanesiyle gasp edilip toplum önünde tartışılır hale getirilmesi, göç yasasıyla işe alınan çalışanlarımız ve asgari ücretle çalışanlarımız açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilirken, tüm çalışanlar fakirleştirilip satın alma gücü geriletilirken, zamlardan, faizlerden TL kullanımından mağduriyet yaşarken gelen ithal öğretmenlere maaşlarının yerel bütçeden Euro bazında ödenmesi, düşmanlığa, ötekileştirilmeye prim verilmesi demektir.

Kültürünü, benliğini, dilini, dinini yıllarca mücadele ederek korumuş Kıbrıs Türk toplumu ve gençlerini bu duruma sokan, göç yollarına iten, işsiz bırakan böyle bir anlayış kabul edilemezdir, kabul etmeyeceğiz.

Toplumumuzun ve her kurumunun varlığını hedef alan

Dayatmalara ve Omurgasız Yönetime

Boyun Eğmeyeceğiz!”


Benzer Haberler

Meteoroloji Dairesi’nden yarın için fırtına uyarısı!

TAK

Sahte pasaportu 10 bin Euro karşılığında temin etti!

Voice Kıbrıs Haber

Paskalya nedeniyle 60 mahkuma başkanlık affı

TAK

Önümüzdeki günlerde yağmur bekleniyor, sıcaklık düşecek

TAK

Denetimlerde 7 kişi tutuklandı, 68 araç trafikten men edildi!

Voice Kıbrıs Haber

Girne Polis Müdürlüğü’ne ait telefon hatları arızalı

TAK