FeaturedKIBRIS

‘BRT yönetilemiyor’

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada dün akşam BRT’de yaşanan  olaylar değerlendirilerek “Özer Kanlı ve BRT Müdürü Meryem Özkurt’un , Yönetim Kurulu’nun aldığı kararları uygulamamasından kaynaklanmaktadır.” denildi.

Açıklama şu şekilde:

“BRT’de dün akşam yaşanan olaylar, BRT  Yönetim Kurulu eski Başkanı Özer Kanlı ve BRT Müdürü Meryem Özkurt’un , Yönetim Kurulu’nun aldığı kararları uygulamamasından kaynaklanmaktadır.

BRT’de aylardır part time personelin kaşiyeli personel statüsüne geçirilmesi sorunu yaşanmaktadır.

BRT Yönetim Kurulu part time personelin kaşiyeli personel statüsüne geçmesi yönünde aylar önce karar almıştır.

Ancak bu karar  Yönetim Kurulu eski Başkanı Özer Kanlı ve BRT Müdürü Meryem Özkurt’un tutumları nedeniyle uygulanmamıştır. Bu hem yasa hem de hukuk tanımazlıktır.

Gazeteciler Birliği bu hak arayışında  Bay-Sen’e bugüne kadar verdiği desteği bundan sonra da sürdürecektir.

Gazeteciler Birliği BRT’de, Yönetim Kurulu başkanının görev süresi dolmasının ve yerine atama yapılmamasının bir yönetim boşluğu oluşturduğu ve bunu fırsat bilen Yönetim Kurulu eski Başkanı Özer Kanlı’nın halen görevdeymiş gibi hareket etmesine neden olduğu düşüncesini de taşımaktadır.

Bu Yönetim boşluğunu gidermek ve Yönetim Kurulu’nun toplanmasını sağlamak için Gazeteciler Birliği Kurumda yetkili sendika olan Bay-Sen ile birlikte hareket ederek girişimler yapmış ancak bu girişimlerden bir sonuç alınamamıştır.

BRT yasasında BRT Yönetim Kurulu’nun ayda en az bir kez toplanması gerektiği açıkca yazılı olmasına rağmen kurulun yaklaşık 1 ayı aşkın bir süredir toplanmaması düşündürücüdür.

BRT bir kamu yayıncısı olarak yayınlarıyla toplumun her kesimine eşit davranmak zorundadır. BRT’nin bu misyonunu yerine getirmediği için son zamanlarda tepkilerin odağı olduğu da bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır.”


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber