Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu?

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 101,76 dolardan işlem görüyor.

Dün 101,87 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 101,22 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,53 artarak 101,76 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 95,19 dolardan alıcı buldu.

Fiyatların yükselişinde, Rusya’nın ihracatındaki kesintiler, büyük üreticilerin üretimi kısma ihtimali ve ABD’deki bir rafinerinin kısmen kapatılması nedeniyle artan arz sıkıntısı endişeleri etkili oldu.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman’ın, hafta başında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüşlere karşılık üretimi kısabileceğini açıklaması piyasalarda arz daralması endişelerini destekleyerek fiyatları yükseltti.

OPEC+ grubu, eylül ayı için beklenenden daha düşük bir üretim artışına giderek petrol üretimini eylülde günlük 100 bin varil artırma kararı almıştı. Grup, temmuz ve ağustos ayları için günlük 648 bin varil üretim artışı hedeflemişti.

Brent petrolde teknik olarak 101,95 ile 102,08 dolar aralığının direnç, 101,64 ile 101,46 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.


Benzer Haberler

Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed’in faiz kararına çevrildi

AA

Döviz piyasalarında son durum

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü rekorlarla tamamladı

AA

Altın fiyatları altı hafta sonra haftayı ekside kapamaya hazırlanıyor

NTV

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

AA

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (26 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber