FeaturedKültür Sanat

“Bremen Mızıkacıları’nın Zaferi” isimli oyunun prömiyeri yapıldı

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, “Bremen Mızıkacıları’nın Zaferi” isimli çocuk oyununun prömiyerini yaptı.

Devlet Tiyatroları adına yapılan yazılı açıklamada, Nergül Tuncay Fellahoğlu’nun yönettiği oyunun prömiyeri Güzelyurt Tiyatro Günleri kapsamında bugün yapıldı.

Oyunda Çağla Topcan, Mehmet Samer, Çağda Özsoy, Hüseyin Çakırlı ve Ruhsan Ankay rol alıyor.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bremen Mızıkacıları’nın Zaferi, insanların şiddetinden bunalıp bir şekilde bir araya gelen dört hayvan ve onlara, daha sonra dersini alarak katılan kötü niyetli bir insanın Bremen’e giderken yaşanan maceralarını ve özellikle de birbirlerine tutunarak başardıkları zaferi anlatıyor. Hayvanlara, sahip-hayvan ilişkisi ile yaklaşmak yerine, onlara dostça yaklaşarak kurulabilecek düzeni anlatan “Bremen Mızıkacıları’nın Zaferi” birlikten doğan kuvveti anlatırken, bireysellikle değil birliktelikle başarılı olmanın mümkün olduğunu vurguluyor.

Oyunda; Çağla Topcan, Mehmet Samer, Çağda Özsoy, Hüseyin Çakırlı ve Ruhsan Ankay rol alıyor. Oyunun dekor tasarımını Hüseyin Özinal, kostüm tasarımını ve maskerin yapımını Fatma Bender, afiş tasarımını Hayri Samer, Çocuk Gazetesi, Fotoğraf ve Grafik Tasarımını Ekman Zaifoğlu,

özgün müzik ve bestelerini Fatih Çiçekli üstlendi. Oyunun teknik ekibinde ise; dekor uygulamada Mehmet Isırgan ve Hayali Okuyucu, kostüm uygulamada Gülsen Dünki, ışık uygulamada Mustafa Kral, efekt uygulamada İ.Türkey Öztiğin görev alıyor.

Oyun 2018-2019 sezonu boyunca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarda öğrenim görmekte olan çocuklara ulaşmayı ve onlara tiyatro sevgisini aşılamayı hedeflemektedir.”



Benzer Haberler

Bostancı geçiş noktasında kaçak et: 1 tutuklu

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen zanlılara 5 gün daha tutukluluk

Voice Kıbrıs Haber

Polisi görünce kaçan uyuşturucu zanlısı bir apartmanın çatı katında tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da 2 küçük kıza cinsel istismar iddiası!

Voice Kıbrıs Haber

10 gram uyuşturucuyla yakalanan zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber

Eski kız arkadaşını darp edip, tehdit ettiği iddia edilen zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber