FeaturedKIBRIS

Boynunda kesik olan bir kaplumbağa daha ölü olarak bulundu

Kaplumbağa koruma cemiyeti  SPOT, bir kaplumbağanın daha ölü olarak bulunduğunu sosyal medya hesabından açıkladı.

Açıklamada, kaplumbağanın boynunda kesik bulunduğu belirtildi.

SPOT’un açıkalamsı şöyle:

“Altı numaralı kurban. Bu sabah boynunda kesik olan bir kaplumbağa daha noktaya ve Doğu Akdeniz Üniversitesi kaplumbağa koruma ekibine bildirildi. Nekropsi yine bunun gelişmiş yumurtalı başka bir yuva yapan dişi kütük kafalı kaplumbağa olduğunu ortaya çıkardı.

1 Temmuz ‘ dan beri bu tür yaralanmalarla altıncı kaplumbağa ve muayene edilecek en taze kaplumbağa. Kaplumbağadan kumda parmak izi yoktu, kaplumbağanın yumurtalarını bırakmak için plaja gelmesine değil, denizde öldürülüp kıyıya vurulmasına, 6 ‘ de yerel bir sakin tarafından bulunmadan kısa bir süre önce.

 

Ben Boğaz sahilinde kütük kafa kaplumbağalara yapılan saldırılar hakkında ilgili tüm yetkililere bilgi verildi. Maalesef durum devam ediyor. Kütük kaplumbağalar mevsiminde üç ila altı yuva yapabilirler, dolayısıyla bu altı hayvanın ölümü bu plaj için yaklaşık 25 yuva kaybı ve yıllarca birçok yuva gelecek.

Kıbrıs ‘ ta ağaç kaplumbağaları için önemli bir yer olan sahil, kontrolsüz ve yasadışı gelişim, ışık kirliliği, sokak hayvanları ve insan rahatsızlığı nedeniyle şimdiden ağır bir şekilde bozuldu ve bunların hepsi azaldı ve üreme başarısı azaltıldı.

İspanya ‘ nın binlerce kilometre uzaktan göç ettikten sonra yumurtalarını bu plaja koyduktan sonra kaplumbağaların barış içinde yapmasına izin verilmiyor ve daha fazlası öldürülüyor.”

Voice of the Island


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber