FeaturedKIBRIS

“Bölge çocuklarının çocukluğunu yaşaması için dönüştürmeye başlayacağız”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve mimar Onur Olguner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Surlariçi’nin çocuklar için yetersiz olduğuna işaret ederek Cumhurbaşkanlığının hemen altındaki tarımsal olarak kullanılan alanı Haziran 2022 tarihinden itibaren dönüştürmeye başlayacaklarını kaydetti.

Olguner’in paylaşımı şu şekilde:

SURLARİÇİNE PARK PROJESİ
Ağustos 2023 (14’üncü ay)
Lefkoşa Surlariçi, şehrimizin diğer mahallelerine göre çocuk parkları konusunda ciddi dezavantajı olan bir bölgedir.
Özellikle surların batısında, Çağlayan parkından uzakta yaşayan çocuklar sokaklarda ve arabaların arasında oyun oynamaya mahkum edilmiştir.
Burçların üzerinde bulunan tek nitelikli park alanı da bazı günlerde kapatılır, zaten surlariçi çocukları için yetersizdir.
Cumhurbaşkanlığının hemen altındaki bu tarımsal olarak kullanılan alana baktığımızda biz hem bölge çocuklarının, hem de Lefkoşa’dan her yaş grubunun sporunu yapabileceği bir vizyon hayal ediyoruz.
Buradaki tarım arazisini Hamitköy veya Haspolat bölgesine, belki de rezerv Hamitköy göletine yakın bir alana aktararak kapatesini 4 katı artırabiliriz. Şu anda hizmet verdiği insanların 4 katına hizmet verebiliriz.
Burada yürüyüş ve spor yapılan, mevcut ağaçları artırılmış ve Lefkoşa Surlariçi çocuklarının çocukluklarını yaşayabileceği bir hendeği bizler başarabiliriz.
Haziran 2022 tarihinden itibaren bu hendeği bölge çocuklarının çocukluğunu yaşaması için dönüştürmeye başlayacağız.
İnanıyoruz ki bu mücadelede sağ veya sol görüş fark etmeksizin Lefkoşa’nın tüm çağdaş insanları birleşecektir.
Ve bizler, bu birleşmenin gücüyle birlikte yasal, toplumsal ve eylemsel gerekecek tüm yollara başvurarak bu hendeği 14 ay içerisinde, yani Ağustos 2023’de Lefkoşa’nın çocuklarına armağan edeceğiz.
Çünkü Lefkoşa’nın her mahallesinin insanı yürüyüş yapacağı güzel bir alanı, her çocuğu ise çocukluğunu yaşayacağı bir parkı hak eder!

Benzer Haberler

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı

TAK

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK