DÜNYA

Boeing 737 Kargo Uçağı Hawaii açıklarında denize düştü

Son devirde ismi sık sık kazalarla anılan Boeing firması bir sefer daha bir uçak kazası ile gündeme geldi. Boeing 737-200 kargo uçağı, motor arızası nedeniyle ABD’nin Hawaii adası açıklarında denize düştü.

CNBC tarafından aktarılan bilgilere nazaran içinde sırf iki kişi bulunan bir Boeing 737 kargo uçağı, motor arızası yaşadı ve uçuşu tamamlayamayacak hale geldi. ABD’nin Hawaii adasında bulunan Honolulu kenti açıklarında denize düşen uçak neyseki can kaybına neden olmadı.

Hawaii’de bulunan Kalaeloa Havaalanı’na sadece 3,2 kilometre uzaklıkta gerçekleşen olayın akabinde ABD Kıyı Güvenliği bir tekne, helikopter ve C-130 uçağıyla olay yerine intikal etti. Honolulu İtfaiyesi takımları de tekrar kaza bölgesine hızlı bir halde gelerek kurtarma çalışmalarına dahil oldu.

Hususla ilgili olarak gelen birinci bilgilere nazaran Boeing 737-200 model uçak, Honolulu’dan kalkışından kısa bir mühlet sonra motor arızası yaşadı ve Hawaii kıyılarına yakın bir acil iniş prosedürü uygulamadan evvel geri dönmek zorunda kaldı. Lakin uçak, bu geri dönüş sırasında denize düştü. Amerikan Federal Havacılık Yönetimi (FAA), yaptığı açıklama ile iki pilotun kurtarıldığını bildirdi.

 

 



Benzer Haberler

Gana’da 17 aylıkken resim yapan Liam, dünyanın “en genç erkek sanatçısı” oldu

TAK

28 yıl komşunu evinde alıkoyan kişi gözaltına alındı

AA

Paris’te düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü

AA

Gazze’de can kaybı 35 bin 233’e çıktı

TRT

Silahlı saldırıya uğrayana Slovakya Başbakanı’nın hayati tehlikesi var

TRT

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

TAK