FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

BM Güvenlik Konseyi üyeleri UNFICYP’le ilgili prensip anlaşmasına vardı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyeleri, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün (UNFICYP) görev süresinin uzatılmasıyla ilgili prensip anlaşmasına vardı.

Kararın 30 Ocak’ta (yarın) kabul edilmesi bekleniyor. BM Güvenlik Konseyi’nin üyeleri pazartesi günü bu konuyla ilgili görüşmelerine devam ettiler. Herhangi bir itiraz olmaması halinde taslak karara nihai şekli verilecek.

Görüşmede ABD’nin barış gücüyle ve Kıbrıs sorununa bir çözüm için barış müzakereleriyle ilgili genel bir değerlendirme yapılması önerisi üzerinde yoğunlaşıldı. Öneri diğer Güvenlik Konseyi üyeleri tarafından desteklenmedi.

Üyeler bunun yerine Genel Sekreterin Kıbrıs iyi niyet misyonuyla ilgili bir sonraki raporun içeriğine, istikrar korunurken siyasi ilerlemenin artırılması için Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler faaliyetlerinin nasıl daha iyi şekillenebileceği ifadesinin eklenmesini önerdiler.

Buna karşın Genel Sekreter’den, iyi niyet misyonuyla yapıcı ve sonuç alıcı müzakereler için anlaşmaya dayalı bir başlangıç noktasına yönelik ilerleme üzerinde 15 Nisan 2019’da bir rapor vermesi talep edildi.

İki tarafın askeri olsun, polis veya siyasi olsun gerginlikleri azaltmak için sistemler geliştirilmesi konusu üzerinde UNFICYP’in desteğiyle uzlaşıcı bir ifade de bulundu.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK