FeaturedKIBRIS

BM Genel Sekreter Yardımcısı Jença, yarın adaya geliyor

Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa, Orta Asya ve Amerika’dan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jença’nın, Kıbrıs’a gideceği bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Florencia Soto Nino, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Jença’nın 27-29 Ağustos tarihlerinde Kıbrıs’ta olacağını belirten Nino, BM Genel Sekreter Yardımcısının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ile ayrı ayrı görüşeceğini ifade etti.

Nino, Jença’nın aynı zamanda iki taraftan temsilcilerle bir araya geleceğini söyledi.

BM Sözcü Yardımcısı Nino, ziyarette Kıbrıs meselesi ile sahada son dönemlerde meydana gelen gelişmelerin ele alınacağını kaydetti.

Fileleftheros gazetesi “Olayları da Not Edecek” başlıklı haberinde, Avrupa, Orta Asya ve Amerika’dan sorumlu BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenča’nın ziyaretinde sadece, gelecek ay New York’ta iki liderin BM Genel Sekreteri ile yapacağı temaslarla ilgili olmadığını, Jenča’nın Pile’deki tampon bölgede olanları da not etmek istediğini yazdı.

Gazete Jenča’nın, gerekli görmesi halinde bu bölgeden geçmesinin de ihtimal dışı olmadığını belirtti.

Jenča’nın bu bağlamda, olaylarda yer alan İngiliz ve Slovak Barış Gücü askerleriyle de görüşmeyi amaçladığını belirten gazete, Pile’deki olayların Jenca’nın ziyaretine gölge düşürdüğünü yazdı.

Kıbrıs Haber Ajansı’na dayanarak gazete, Jenča’nın, Pile’de tampon bölgede bulunan İngiliz ve Slovak Barış Gücü askerleriyle Salı günü görüşmeyi amaçladığını, Barış Gücü askerlerine teşekkür etmek diğer yandan ise görgü tanıklarından olayları dinleyip kaydetmek istediğini belirtti.

Jenča’nın, durumu kendi gözleriyle görmek için Pile’deki tampon bölgeyi ziyaret etmek isteyip istemediği konusunun henüz bilinmediğini belirten gazete, Slovak Barış Gücü askerleri eşliğinde Salı günü Lefkoşa’dan “Maraş bölgesine”, ziyarete gideceği BM helikopteriyle, bölgeyi gözlemleme ihtimalinin de bulunduğunu yazdı.

Öte yandan Alithia gazetesi, “Jenča’nın Ziyaretine İlişkin Düşük Beklentiler” başlıklı haberinde, Avrupa, Orta Asya ve Amerika’dan sorumlu BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenča’nın adaya yapacağı ziyaretin, Kıbrıs sorunundaki bir sonraki adımlara yönelik olarak düşük beklentiler içerdiğini yazdı.


Benzer Haberler

“Amaç asgari ücreti haziran ayına sarkıtmaksa bunu asla kabul etmeyeceğiz”

TAK

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK