FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

‘Bizlerin esas amacı bu iki toplumu birleştirmenin yollarını aramak’

Eleni CONSTANTİNOU – Hatice KERLO

TDP Gençlik Örgütü Başkanı Yusuf Osman ile gazeteniz VOICE OF THE ISLAND ve HARAVGİ gazetesi güzel bir röportaj gerçekleştirme fırsatı buldu.

2007 yılından bugüne Sosyal Demokrat Hareketin Kıbrıs’ın kuzeyindeki temsilcisi olan TDP Gençlik Örgütü’nün Başkanı Yusuf Osman iki toplumlu çalışmalarını anlatırken, bu çalışmalarda herhangi bir partizanlık gütmeden fikirlerini ulaşabildikleri tüm gençlere aktarmaya çalıştıklarını ifade etti. Aktif olarak EDON Gençlik Örgütü ile çalışmaları olduğunu söyleyen Osman, son dönemde iki toplumlu bir festival üzerinde çalıştıklarını ve yakında bunun meyvesini toplayacakları belirtti.

Osman, “Bizlerin esas amacı bu iki toplumu birleştirmenin yollarını aramaktır ve bu noktada buluştuğumuz herhangi bir paydaşla bu çerçevede bu yolu yürümeye hazırız” diyerek sözlerine şöyle devam etti…

“Şu an savaş görmemiş bir jenerasyon vardır ve onların olaylara bambaşka bir bakış açıları vardır. Hem teknoloji hem de iletişim araçlarının da yardımıyla bugün insanların daha çok düşmanlık değil de ortak payda aramalarının yanı sıra dış dünyaya da daha da hakimdirler. Mesela Kıbrıs Türkünün yüzü batıya dönüktür, batıda neler olup bittiğini görebiliyoruz. Avrupa birliğine giren üye ülkelerin neler yaşadığını, hangi standartlarda yaşadığını ve nasıl bir alım gücüne sahip olduklarını görüyoruz. Bunların bizlerinde elde edemememiz için herhangi bir sebep olduğunu, mantıklı bir şekilde açıklayamıyor insanlar, yani neden buna ulaşamayalım neden bunu yapamayalım diye bir soru vardır gençlerin aklında.”

25 Kasım 2019 tarihinde Berlin’de gerçekleşen 3’lü gayri resmi görüşme ile alakalı konuşan Osman, “bir yerden başlanması gerekir her zaman” dedi.

“Berlin’de yapılan gayri resmi bir görüşmeydi fakat bir yerden başlamak gerekir her zaman. Şöyle anlatayım bir yenilgi yüzünden bütün bir süreci çöpe atmamalıyız. Kıbrıs konusu üzerinde başarısızlık kabul edilemez bunun çıkar ortak yolu mutlaka bulunmalıdır. 25 Kasım çok önemli bir tarihtir özellikle sayın Guterres’in yaptığı öncekiler gibi bir buluşma olmayacak açıklaması, herkesi umutlandırmıştır. Sayın Akıncının da gösterdiği özveri ve bu yola koyduğu mücadele ile de bu işin aşılmaması için bence hiçbir sorun yoktur”.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Osman, yapılacak olan seçimlerin Kıbrıs toplumunun açısından ne kadar önemli olduğuna değindi…

“Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanlığı seçimi, toplum liderinin seçilmesi, uluslararası anlamda da bizlerin aslında temsil edeceğimiz kişiyi seçmemiz demektir ve baktığınızda toplumumuzun uluslararası açıdan tanınmışlığı olmaması bu konuyu daha da önemli kılıyor bizler için. Bizler bu seçimlerin önemli olduğunun bilincinde olduğumuzdan ötürü doğru olanı devam ettirmeye ve sayın Akıncı’nın da yanında olmaya ve Kıbrıs sorunu ile alakalı çözüm yolunda olan isteğimizi, daha da fazla gündeme getirmeye ve çözmeye her zaman hazırız”.

Gençlik Örgütü olarak daha küçük yaştakilere, gelecekteki nesillere yönelik, herhangi bir eğitim tarzında etkinlik veya seminer düzenleme konusu hakkındaki çalışmalar için TDP Gençlik Örgütü Başkanı Yusuf Osman şunları ifade etti;

“Bugüne kadar okullarda etnik konular hakkında gençlik örgütü olarak seminer veya herhangi bir eğitim tarzında etkinliklerimiz olmamıştır fakat “Her Çocuk Gülene Kadar” projesi durumu olmayan okullara TDP Gençlik Örgütü’nün gönüllü katkılarıyla, sınıf duvarlarını boyama, kitap alımı ve oyun alanı tasarlama üzerine başlattığımız bir projemiz vardır. Özellikle kırsal kesimdeki çocuklarımıza yardım amaçlı Ağırdağ İlkokulu ve Dipkarpaz Okul Öncesi Merkezi’nde bu projeye hayat vermiştik”

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA