FeaturedKIBRIS

“Birkaç güne kadar ihaleye çıkılacak”

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Kurban Bayramı çerçevesinde, Sağlık Bakanı Ali Pilli , UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, UBP Girne İlçe Başkanı Milletvekili Özdemir Berova, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ali Çaygür, beraberindeki yetkililerle Girne Doktor Akçiçek Hastanesi’ni ziyaret etti Burada doktorlar , sağlık çalışanları ve hastalarla bayramlaşan Başbakan Tatar, Girne Doktor Akçiçek Hastanesi Başhekimi Doktor Ceyhun Birinci eşliğinde hastaneyi gezerek, eksiklikler ve ihtiyaçlar konusunda da bilgi aldı.

Tatar, bayram boyunca ülkedeki hastanelere ziyaret gerçekleştirerek hem bayramlaşma gerçekleştirdiklerini hem de hastanelerin ihtiyaçları konusunda bilgi aldıklarını kaydetti. Bayramın ilk günü Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesini ziyaret ettiklerini, hemşire ve ebelerin eylemlerinin de uzlaşıyla sonuçlandığını anımsatan Tatar, dün de Gazimağusa Devlet Hastanesi ve buradaki PCR laboratuvarını ziyaret ederek , başhekimden hastanenin sorun ve ihtiyaçları konusunda bilgi aldıklarını söyledi. Girne Doktor Akçiçek Hastanesi’nin 80 yatak kapasitesiyle bölgeye çok büyük hizmet verdiğini ve hastaların da aldıkları hizmetten memnun olduğunu dile getiren Tatar, hastane personelini özverili çalışmalarından dolayı kutladı .

Hükümetin son 1 yıldır yaptığı çalışmalarla hukuki ve bürokratik engellerin aşıldığını ve Girne Amerikan Üniveritesine ait hastane inşaatının, Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini anımsatan Tatar, hastaneyi tamamlamak için ihaleye çıkma aşamasına gelindiğini kaydetti. Hedeflerinin bu hastaneyi yıl sonuna kadar tamamlamak olduğunu vurgulayan Tatar,böylelikle, Girne Doktor Akçiçek Hastanesi’nin iki katı kapasiteye 160 yatağa sahip tam donanımlı yeni bir hastenenin Girne halkının hizmetine sunulacağını ifade etti. Pandemi sürecinde, sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalara ek olarak Girne’ye de yepyeni hastane kazandırmaya yönelik çalışmaların son noktaya geldiğini kaydeden Tatar, Girne halkına bayram gününde bu müjdeyi vermekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Sağlıkta bir takım altyapı eksikliklerinin giderilmesine yönelik çalışmaların da devam ettiğini dile getiren Tatar, Girne Doktor Akçiçek Hastanesi Başhekimi Doktor Ceyhun Birinci’den hastanenin eksikliklerini öğrendiklerini ve bunların da en kısa zamanda giderilmesi için gerekenin yapılacağını ifade etti. “Bugün esas müjde, önümüzdeki günlerde Girne’ye, yeni ve Doktor Akçiçek Hastanesi’nin 2 katı kapasiteye sahip 160 yataklı yeni hastane kazandırılması için birkaç gün içinde ihaleye çıkılacak olmasıdır”diyen Tatar, hedeflerinin hastaneyi yıl sonuna kadar tamamlamak olduğunu yineledi. Tatar,yapılan tüm bu çalışmalarla, KKTC Sağlık altyapısının donanımıyla doktorlarıyla , hemşireleri , çalışanlarıyla çok daha güçlü bir yapıya kavuşturulacağını vurguladı.

BRT



Benzer Haberler

Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son iki haftaya kaldı

NTV

İsrail hapishanelerinde Anneler Günü: “Kadınlar işkence görüyor”

NTV

Yedikonuk’a 70 metrelik beton bariyer yapımı tamamlandı

TAK

ABD’de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

AA

Şiddetli yağışlar Gazimağusa’da etkili oldu

TAK

Offroad şampiyonası Altındağlı anı yarışı ile başladı

Voice Kıbrıs Haber