FeaturedKIBRIS

Birincilerden İstanbul çıkarması


Vodafone Freezone 7. Liselerarası Müzik Yarışması’nda En İyi Orkestra Ödülü’nü kazanan Lefkoşa Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Grubu ve Mağusa Kültür Derneği’nin Telsim sponsorluğunda düzenlediği 2. Liselerarası Ses Buluşması Yarışması’nda birinci gelen Aysu Mişon, Vodafone Park’ta yer alan, Freezone Stüdyo’da dijital kayıt deneyimi yaşama şansına sahip oldular.

Yarışmanın ödülü olarak İstanbul’a giden gruba, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Aktan Erdoğan, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Genel Ortaöğretim Dairesi Projeler Koordinatörü Mustafa Hürses, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Müdürü Sibel Karakaya ve Mağusa Kültür Derneği’nden Soyhan Bilgeer de öğrencilere eşlik etti.

Öğrenciler, Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Park’ta yer alan, en son teknolojiye sahip profesyonel müzik stüdyolarından biri olan Freezone Stüdyo’da şarkılarını seslendirerek, dijital kayıt yaptılar.

Ayrıca Vodafone Maslak Plaza’yı ziyaret edip, dijital çalışma ortamını yakından gören öğrenciler, ardından İTÜ Vodafone Future Lab’i ziyaret ederek Future Lab dea, akıllı tarım ve sulama sistemlerini, akıllı şehirler gibi yeni nesil teknolojik ve dijital gelişimleri deneyimleme şansına sahip oldular.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 7 yıldır Liselerarası Müzik Yarışması’nı düzenlediklerini söyleyen KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, bu yılın En İyi Orkestra Ödülünü kazanan Bülent Ecevit Anadolu Lisesi grubu ve 2. Liselerarası Ses Buluşması Yarışması’nda birinci gelen Aysu Mişon ile İstanbul’da keyifli, aynı zamanda verimli zaman geçirdiklerini belirtti.

Gençlerin, hem Vodafone Maslak Plaza’yı, hem de İTÜ Vodafone Future Lab’ı büyük bir heyecan ve ilgiyle ziyaret etmelerinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Tanpınar, “Türkiye’de en iyi teknolojik alt yapıyla dizayn edilmiş Freezone Stüdyo’da gençlerimizin kayıt yapmaları da bir o kadar keyifli ve heyecanlıydı. Gençlerimiz bu çalışmada sanat ile dijitalleşmenin de muhteşem bir deneyimini yaşamış ve yaşatmış oldular” dedi.

The Amerikan Future College Müzik Öğretmeni Gülseren Palaz: Bizlere böyle bir fırsat sunulduğu için çok mutlu ve heyecanlıyız, çocuklarımızın bu kadar erken bir yaşta böyle bir deneyim yaşamaları inanılmaz ve çok güzel bir duygu olmuştur.

2. Ses Yarışması 1.si Aysu Mişon:

Çok heyecanlı ve mutluyum. Böyle bir ödülü kazanmaktan çok mutlu oldum. Telsim ailesine bana bu imkanı verdiği için teşekkür ediyorum. Yarışmada çok güzel bir sonuç elde ettim ve tüm bunlar Gülseren öğretmenim, Süleyman Hocam, Banu Hocam ile Tarık Sezer ve Orkestrası sayesinde oldu.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Zühre Canatan:

Telsim ailesine bizlere böyle bir imkan sağladıkları için tekrardan çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin, yetenekli gençlerin böyle profesyonel bir ortamda bu yaşta kayıt imkanı bulmaları çok önemli bir olay. Böylesi destekleyici bir yarışmaya önümüzdeki yıl herkesin katılmasını tavsiye ediyorum, mutluyuz ve gururluyuz.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Öğrencisi Osman Veli:

17 grup arasından buralara gelmek bizim için çok büyük bir başarıdır. Böyle profesyonel bir ortamda elimizden gelenin en iyisini yapacağız, bu kayıttan sonra önümüzün açılacağına, daha da ilerleyeceğimize ve bizim için herşeyin daha keyifli ve başarılı olacağına inanıyorum.

Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Park’ta Türkiye’nin en son teknolojiye sahip profesyonel müzik stüdyolarından biri olan Vodafone FreeZone Stüdyo, müziğini geliştirmek ve geniş kitlelere ulaştırmak isteyen genç yeteneklere destek olmaya devam ediyor.

Dünyada bir stadyum içinde açılmış ilk dijital müzik stüdyosu da olan Vodafone FreeZone Stüdyo’da, gençler en iyi ekipmanları kullanarak ve profesyonel ekiplerden koçluk alarak kayıt yapabiliyor. Böylece, ürettikleri müziği geniş kitlelere duyurma imkanı yakalayan genç yetenekler albüm yapma fırsatı da buluyorlar.

Vodafone FreeZone Stüdyo’da kayıt yapan gençlerin videoları da eşzamanlı olarak çekilerek Vodafone FreeZone YouTube kanalına yükleniyor.

(BRT)


Benzer Haberler

Kasaplar Birliği eylem başlatma kararı aldı

TAK

Nöbetçi eczaneler (10 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Drag derneği sezonun ikinci “Time Attack” yarışını yapıyor

Voice Kıbrıs Haber

Cezaevindeki grev kaldırıldı

TAK

Hava, çarşamba gününe kadar yağmurlu olacak

TAK

Akıncı “40 yıllık eski siyaset yeni diye piyasaya sürüldü”

Voice Kıbrıs Haber