FeaturedKIBRIS

“Birçok vatandaş yangından etkilendi”

Başbakan Ünal Üstel, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu ile birlikte Tepebaşı bölgesine gelerek, basına yangın ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu.

Başbakan Üstel “Şansız bir günümüz. Ülkemizin güzide ormanlarının olduğu yerde, Çamlıbel-Tepebaşı-Geçitköy bölgesinde yaşadığımız yangın, büyük bir şansızlık” dedi.

Başbakan Üstel, polis birimlerinden alınan bilgiye göre yangının çıkış nedenine ilişkin bilgi de verdi.

Üstel, trafo merkezinin olduğu yerde, elektrik tellerinin birbirine değmesi nedeni ile üç ayrı yerde yangının başladığını söyledi.

Başbakan, şu anda yangın söndürme çalışmalarına Türkiye’den ve İngiliz Üslerinden olmak üzere iki helikopterin çalışmalar yaptığını ifade etti.

İki yerde yangının kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarının başlatıldığını kaydeden Üstel, üçüncü yangının ise devam ettiğini belirtti

Başbakan ayrıca, Türkiye’den helikopter ve uçak takviyesi yapılması beklendiğini söyledi.

Üstel, “Niyetimiz akşama kadar bu yangını söndürmek ve soğutma çalışmalarına başlamak” diye konuştu.

Başbakan Üstel, “Tarım Bakanlığı’na bağlı ilgili tüm birimler, Kaymakamlık, bölge belediyeleri, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ekipleri, asker ve duyarlı insanlar, ellerinden gelen tüm çabayı gösteriyor” dedi.

Bir soru üzerine Başbakan Üstel, “Bakanımızın, Türkiye Cumhuriyeti ile imzaladığı protokol kapsamında, bir yangın helikopteri 1 Haziran’dan itibaren Ercan Devlet Havalimanı’nda olacak. Şansızlığımız Mayıs ayının son günlerinde, böyle bir yangın yaşanmasıdır” dedi.

Başbakan ayrıca, tedbir amaçlı bölgedeki bazı evlerin boşaltıldığı bilgisini de paylaştı.

-Oğuz

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, yangında bir sabotaj ihtimaline ilişkin bir soru üzerine, “Bize verilen ilk bilgilere göre, aynı hat üzerindeki elektrik tellerinin birbirine değmesi, değişik mesafelerde yere düşen kıvılcımın ve rüzgarın etkisiyle farklı noktalarda yangına yol açtı” açıklamasında bulundu.

Bakan Oğuz, ilk bir buçuk saatte yangının belli bir istikamette seyrettiğini, ancak daha sonra rüzgarın etkisiyle yön değiştirdiğini ve güneye yayıldığını anlatarak, bölgede birçok evin boşaltıldığını, sivil halkın tahliye edildiğini belirtti.

Bakan Oğuz, “Amacımız akşama kadar yangını söndürmek, çünkü bu bölgede akşam rüzgar çok şiddetli esiyor ve akşam ne olacağı belli değil” diye konuştu.

Oğuz, yangında oluşan duman yoğunluğu nedeniyle birçok vatandaşın dumandan etkilendiğini de belirtirken, ancak şu an için ağır bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.


Benzer Haberler

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Arıklı: “Bu kurultay YDP’nin gerçekten yeniden doğuşu olacaktır”

TAK

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber