FeaturedKültür Sanat

“Bir Hamam Hikayesi” belgeseline yoğun ilgi

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin desteğiyle hazırlanan, yönetmenliğini Çağrı Beyaz’ın, koordinatörlüğünü Oya Kutsal’ın yaptığı “Bir Hamam Hikayesi” isimli belgeseli dün akşam Bedesten’in tarihi atmosferinde seyircisiyle buluştu.

 

Belgeselin gala gecesine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, EVKAF Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter, Başbakan Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş, CTP Milletvekili Armağan Candan, HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu ve Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da katıldı.

Oya Kutsal’ın konuşmasıyla  başlayan gala gecesi, Yönetmen Çağrı Beyaz’ın belgesel film olgusunun önemini anlatmasının ardından gösterime geçildi.

Oya Kutsal konuşmasında devlet desteğinin önemini vurgulayarak kültürel belgesellerin toplum yaşamında birlik, bütünlük ve hoşgörü duygularını güçlendirdiğini belirtti.

Gösterim sonrası Zeki Çeler, Meral Akıncı ve Nilden Bektaş konuşma yaptı.

Gala gecesinde konuşan Nilden Bektaş, soğuk kış gecesinde buram buram Kıbrıs kokusuyla içleri ısıtan bu belgeseli izlemekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bektaş, belgeselin yapımında emekleri olan başta Oya Kutsal ve Çağrı Beyaz olmak üzere oyuncular, şarkıcılar ve anılarını paylaşanlara teşekkür etti.

Belgeselin 2. gösteriminin önümüzdeki günlerde Girne’de gerçekleştirilmesinin ardında, yerel kanallarda ve İz Tv’de gösterime girecek.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber