FeaturedKIBRIS

‘Bir daha asla!’

UniteCyprusNow açıklamasında “Ülkemiz ve Avrupa’nın içinden geçtiği bu tarihi dönemde DISY’nin nerede durduğu konusunda karar vermesinin zamanı gelmiştir.” diyerek DISY yetkililerine çağrıda bulundu

Açıklama şu şekilde:

“Önde gelen bir siyasi partinin milletvekili ve Avrupa Parlamentosu muhtemel vekil adayının ülkemize sayısız felaket getirmiş bir çizgiyi açıkça savunuyor olmasından büyük bir hayal kırıklığı duymaktayız. Popülist, milliyetçi ve yabancı düşmanlığı içeren söylemlerin dünya çapında yükselişte olduğu bir dönemde, Kıbrıslılar birbirlerine düşmeleri sonucu ülkenin bölünmesiyle ödedikleri bedeli asla unutmamalıdırlar. Ne Enosis ne de Taksim ülkemiz ve gelecek kuşaklar için çağdaş ve güvenli bir vizyon olabilir. Tüm Kıbrıslılar hala daha bizi takip eden geçmişin bu hayaletine karşı tavır almalıdır. DISY Milletvekili’nin iddiasının tersine Kıbrıs Yunan değildir, Kıbrıs Türk de değildir. Kıbrıs tüm Kıbrıslılara aittir.

Yakın geçmişteki Enosis oylamasında yapılan hatayı tekrarlamamaları, böylesi yaklaşımlar kendilerini temsil etmiyorsa bunu ispat etmeleri yönünde sağlam bir duruş sergilemeleri ve net bir tavır almaları için DISY yetkililerine çağrı yaparız. Ülkemiz ve Avrupa’nın içinden geçtiği bu tarihi dönemde DISY’nin nerede durduğu konusunda karar vermesinin zamanı gelmiştir.

Birleşik, barış ve refah içinde bir gelecek istiyorsak geçmişten ders almamız şarttır. Bunun, yalnızca karşılıklı olarak kabul edilebilir, işbirliğine ve karşılıklı saygıya dayalı federal bir modelle mümkün olabileceğinin farkına varmak zorundayız”


Benzer Haberler

Sefa Karahasan: “İsteseydim bir günde de diploma alabilirdim”

Voice Kıbrıs Haber

KSTU’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Remziye Seven teminatla serbest bırakıldı

TAK

Hayvanlarını başkasının tarlasında otlatan şahsa yasal işlem!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de sahtekarlıkla para temini ve büyücülük!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de markette hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

3 alkollü sürücü kaza yaptı

Voice Kıbrıs Haber