DÜNYA

Biden, Putin’e karşı ağzını bozdu, Rus liderden yanıt geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Rus mevkidaşı Vladimir Putin’i “çılgın bir o… çocuğu” olarak adlandırdı. Kremlin’den Biden’ın bu sözlerinin “utanç verici” olduğu açıklaması yapıldı. Biden’a Putin’den de yanıt geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, dün Kaliforniya’daki seçim kampanyası için bir bağış toplama etkinliğinde Rus mevkidaşı Vladimir Putin‘i “çılgın bir o… çocuğu” olarak adlandırdı.

San Francisco’daki buluşmada iklim değişikliği hakkında konuşan Biden, şunları söyledi: “Bu, son varoluşsal tehdit, iklimdir. Putin gibi çılgın bir o… çocuğumuz var ve diğerleri… Her zaman nükleer çatışma konusunda da endişelenmek zorundayız.”

Kremlinden yapılan açıklamada ise Biden’ın bu sözlerinin “utanç verici” olduğu belirtildi.

Geçen Cuma günü Biden, Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin cezaevindeki ölümünü, tamamen Putin’in üzerine yıkarak, bunun Rus liderin “vahşiliğinin bir kanıtı” olduğunu söylemişti.

Biden bu terimi ilk kez kullanmıyor.

Ocak 2022’de, bir Fox News muhabiri, enflasyon hakkında bir soru sorduğunda Biden, mikrofona yakalandı ve muhabiri “aptal bir o… çocuğu” olarak adlandırdı.

PUTİN’DEN BİDEN’A YANIT

ABD Başkanı Biden’ın Putin’e yönelik sözlerine Rus lider yanıt verdi.

Rusya’nın Kazan kentinde modernize edilmiş Tu-160M nükleer kapasiteli stratejik bombardıman uçağının test sürüşüne katılan Putin, Biden’ın hakkında söylediği sözleri “kabalık” olarak nitelendirerek, “ABD Başkanı olarak Biden’ı Trump’a tercih ederim. ABD Başkanı kim olursa olsun beraber çalışmaya hazırız” diye konuştu.


Benzer Haberler

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu’nun istifası için yine sokaklara indi

AA

Antarktika’ya düşen gök taşları küresel ısınma nedeniyle tehdit altında

AA

ABD’yi hortum vurdu: 10 bin hane elektriksiz kaldı

TRT

Bangladeş’te son 76 yılın en uzun süreli sıcak dalgası etkili oluyor

AA

Japonya’da şiddetli deprem!

AA

Eski IMF Başkanı Rato için 63 yıl hapis ve 42,4 milyon avro para cezası istendi

AA