FeaturedKIBRIS

Besim: Herkes sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeli

Sağlık Bakanı Filiz Besim, Kıbrıs Türk Kızılay Derneği ve Türk Kızılay Derneği temsilcilerini kabul etti.

Sağlık Bakanı Filiz Besim “herkes din, dil, ırk, yaş, cinsiyet ve cinsel kimlik ayrımına maruz kalmadan sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeli, destek ve yardım alabilmelidir” dedi.

Herkesin din, dil, ırk, yaş, cinsiyet ve cinsel kimlik ayrımı yapılmaksızın sağlık desteği ve yardımı almasının önemini vurgulayan Besim, özellikle kan bağışının bu noktada ciddi bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Besim, kan bağışı ve güvenli kan erişimi noktasında yaptıkları kampanya ve eğitim programları için Kıbrıs Türk Kızılay Derneğine teşekkür etti. Besim, bu konuda ciddi yasal eksikliklerin olduğunu ancak Sağlık Bakanlığı’nın bu yasal düzenlemeleri yapmak için çalışmalara başladığını vurguladı.

Kan bağışçısı olmanın dayanışma ve işbirliği açısından önemli olduğunu vurgulayan Besim, Sağlık Bakanlığının bu konuda Kıbrıs Türk Kızılay derneği ile iletişim ve işbirliği halinde olacağını belirtti.

Yaptıkları çalışmalar ve eğitim programları konusunda Sağlık Bakanını bilgilendiren Kıbrıs Türk Kızılay Temsilcileri kan bağışlarının Dünya Sağlık Örgütünün ön gördüğü koşullarda gerçekleşmesinin önemini vurguladı.


Benzer Haberler

Rüzgarın yer yer fırtınamsı esmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (3 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber