FeaturedKIBRIS

Beş yıldır evlerinde banyo yapamıyorlar

Haspolat’ta bulunan kırsal kesim arsalarında ikamet eden bölge sakinleri, çeşmelerinden su akmadığı için beş yıldır evlerinde banyo yapamadıklarını söyledi.

Kimisinin bir akrabasının yanında, kimisinin ise işyerinde banyo yaptığını kaydeden bölge sakinleri, “Zor durumda kaldıkları zaman damacana suyuyla dahi banyo yapan var” ifadelerini kullandı.

Kırsal kesim arsalarında ikamet eden bölge sakinleri, çoluk çocuk bir araya geldi, KIBRIS Gazetesi aracılığıyla seslerini duyurmaya çalıştı.

“Su özlemimiz artık son bulsun”

“Sayın Vekil: Eve İzin Verenler Suyunu Neden Veremiyor”, “Sayın Yetkili: Taşıma Su İle Değirmen Dönmez”, “Yıl 2017 Evimizde Su Yok” ifadelerini içeren pankartlar taşıyan bölge sakinleri, Başbakan Hüseyin Özgürgün’e çağrıda bulunarak “Beş yıllık su özlemimiz artık son bulsun” diye konuştu.

2011 Mayıs ayında kendilerine kırsal kesim arsalarının dağıtıldığını, 2012’de ise bölgeye yerleştiklerini ifade eden bölge sakinleri, daha önce bölgenin tarla olduğunu söylediklerini ve Kaymakamlık’ta görevli dönemin sorumlusu olan bir kişinin kendilerine, “Siz, oraya bir çivi çakmaya başlayın, biz zaten oranın alt yapısını bitireceğiz” şeklinde konuştuğunu iddia etti.

Sorunlarının çözümü konusunda gitmedikleri makam kalmadığını ifade eden bölge sakinleri, temmuz ayında yollarının asfaltlanacağını ve suyun bağlanacağının söylendiğini ancak bugüne kadar herhangi bir adım atılmadığını kaydetti.

Depoları kireç kapladı

Su ihtiyaçlarının belediyenin su tankerleriyle karşılandığını ve depolarında dört beş parmak kireç bulunduğunu söyleyen bölge sakinleri, kırsal kesim arsalarına 50 metre uzaklıktaki su şebekesinin kendilerine bağlanması için 5 yıldır beklediklerini ifade etti.

Su sorununun yanı sıra bölgede aydınlatma sorununun da olduğuna dikkat çeken bölge sakinleri, “Bölgede bulunan bir inşaatın çevresinde beş adet sokak lambası var ancak bölgedeki sokak lambalarının bazıları yanmaz. Ne kadar ilginç bir durum bu…” dedi.


Benzer Haberler

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber