FeaturedKIBRIS

Berova’dan kınama

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Uluslararası Çocuk Festivaline katılmak için Ada’ya Larnaka’dan giriş yapan Sırp öğrenci ve eğitmenlerinin Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından sınırdışı edilmesini kınadı.
Bakan Berova bakanlık basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tutumunu kabul etmediklerini belirtti.

Berova, dil, din, renk ve ırk ayrımı olmaksızın tüm dünya çocuklarına armağan edilen böylesi anlamlı ve önemli bir günün, bağnaz düşüncelerle sabote edilmesinin anlaşılır birşey olmadığını söyledi.

Berova, saf duygularla, emek harcayarak hazırlanan konuk ekip çocuklarının, festivale katılımlarının engellenmesinin ve ülkelerine geri gönderilmelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Özdemir Berova, “Her ne mazeret olursa olsun, her ortamda yada organizasyonda, hazımsızlığını, hırsını ve önyargısını sürekli olarak ortaya koyan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin niyetinin artık dünya tarafından da görülmesini ve gereken cevabın erken zamanda verilmesini istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

Her ortamda yapıcı ve ılımlı tutumunu koruyup ortaya koyan Kıbrıs Türk Halkının, bu yaşananları haketmediğine dikkati çeken Milli Eğitim Bakanı Berova, “kalıcı barış adına gösterilen iyi niyet her defasında Kıbrıs Rum Kesimi tarafından olumsuz bir duruş ve durumla geri çevrilmektedir.”dedi.

Berova, “Hiçbir siyasi amaç gütmeden ülkemize sadece çocuk bayramını kutlamak için gelen ekiplerin adanın Kuzeyine geçmesine izin vermeyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ilişkilerimizi nasıl ileri boyutlara getireceğiz? Sorusunu sordu.

Barova açıklamasında, “Dünya çocuklarının saf,temiz ve barışçıl düşüncelerini kendi siyasi emellerine alet eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tutumunu kabul etmiyor, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak şiddetle kınıyoruz.”ifadelerini kullandı.

 


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK