FeaturedKIBRIS

“Belli ki uyarılmak için başınıza taş düşmesini bekliyorsunuz”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak onaya sunuşlar yapıldı.

Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi oy birliğiyle; Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Genel Kurul’da üçüncü görüşmesine ilişkin tezkeresi ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Daha sonra Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel kurulda üçüncü görüşmesine ilişkin tezkeresi okundu.

-Şahali

CTP Milletvekili Erkut Şahali tezkere üzerine söz alarak, tasarı hakkındaki ivediliğin “iş bilmezlik” olduğunu ve hükümetin “ölü taklidi” yaptığını savundu.

Değişiklik yasa tasarısının görüşüleceği komitenin yanlış olduğunu dile getiren Şahali, bütünlüklü bir çalışma yapılması için muhalefet olarak uyarı yaptıklarını ifade ederek, “Geçmiş ola…” dedi. Değişikliği yasanın içerisine koymadan önce uyarı yaptıklarını yineleyen Şahali, “Belli ki uyarılmak için başınıza taş düşmesini bekliyorsunuz” dedi.

“Biz dediydik demek için konuşmuyoruz” diye konuşan Şahali, “Biz size gülmekten usandık. Siz kendinizi gülünç duruma düşürmekten usanmadınız” eleştirisinde bulundu.

Şahali’nin konuşmasının ardından tezkere oy çokluğuyla kabul edildi.

Daha sonra Yapı İnşaatı ve Teknik İşler Müteahhitleri Kayıt ve Denetim (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Genel Kurul’da üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere oylandı.

Orman Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Genel Kurul’da üçüncü görüşmesi hakkındaki tezkere ve Siyasal Partiler (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin Genel Kurul’da üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere oy birliğiyle kabul edildi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK