FeaturedKIBRIS

‘Beklentimiz ortak açılımdır’

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Meclis’te temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla yaptığı görüşme tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan toplantıda, Cumhurbaşkanı Akıncı, 25 Kasım’da  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis ile Berlin’de yapacağı görüşme öncesi siyasi parti Başkan ve temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı sonrası Başbakan, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, HP Genel Başkanı Kudret Özersay, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ve DP’yi temsilen Milletvekili Serdar Denktaş basına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı ise herhangi bir açıklama yapmadı.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, önemli bir noktanın arifesinde olduklarını belirterek, Crans Montana’da “topun direkten döndüğünü” ardından 2 yıl kaybedildiğini, bugüne kadar yapılan görüşmelerde referans şartlarının yaratılmaya çalışıldığını kaydetti.

Berlin’de “ya tamam ya devam” denecek bir durum olmadığını, karar noktası değil ama yeni bir müzakere sürecinin kapısının aralanıp aralanmayacağı konusunda adım atılıp atılmayacağı açısından önemli olduğunu ifade eden Özyiğit, Rum liderin de dönüşümlü başkanlık ve kararlara etkin katılımı teyit etmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Özyiğit, ucu açık 40-50 yıl sürecek değil, hatta 1-2 yıl bile değil, kısa sürede tamamlanacak sonuç alıcı yeni bir müzakere süreci istediklerini ifade ederek, “Beklentimiz ortak açılımdır. Çözüm son derece önemli. Uluslararası hukuk içine girmek istiyoruz” dedi.
DENKTAŞ
DP adına toplantıya katılan Milletvekili Serdar Denktaş da, “45 yılı bir birimizi öldürmeden geçirdiğimiz bir sorun” diye başladığı konuşmasında, “Önemli bir siyasi sorun, Berlin’de arada derede görüşülecek önemsiz bir mesele değil” dedi.

Denktaş, artık zaman kaybına tahammülleri olmadığını, boşa zaman harcayamayacaklarını ifade etti.

Berlin’de 3’lü sonrası, ‘5’li olur mu?’ konusunun belli olacağını ancak Rum tarafında çözüm gerekliliği olmazsa çözüm olmayacağını ve sadece yeni kağıtlar ortaya çıkacağına işaret eden Denktaş, Berlin’de Cumhurbaşkanına başarılar diledi ve “sabırla bekleyeceğiz” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber