FeaturedKIBRIS

Bazı iş yerlerinin durumu bugün netleşecek

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, dün akşam gerçekleşen Bakanlar Kurulu sonrasında sosyal medya üzerinden açıklama yaparak alınan kararların bugün 13:30’da yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında detaylandırılacağını açıkladı.

Özersay, kamu ve özel sektörün 27 Mart’a kadar izinli olma kararına bağlı olarak, bankaların, kasapların, restoranların paket servislerinin durumunun, labaratuvarların ve basının durumunun ne olacağının bugün netleşeceğini duyurdu.

Özersay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Global virüs salgını karşısında ORANTILILIK prensibine göre KADEMELİ olarak tedbir alıyoruz. Bu akşam kamu ve özele tatil/idari izin verilmesi, ülkeye girişlerin bazı kişiler haricinde yasaklanması ve dahası, salgın hastalığa dair ülkemizdeki şu anki bulgular ile orantılı tedbirlerdir. Yarın veya 48 saat içerisinde şartlar değişirse, yeni şartlarla orantılı ilave tedbirleri de ele alacağız.

Öte yandan uygulamada önceden öngörülemeyen istisnai problemler elbette çıkacaktır, bunlar bize aktarıldıkça hemen müdahale edip çözmeye çalışacağız. Özellikle bu akşam alınan kararlar yarın 13:30’da yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında detaylandırılacak. Bankaların tam olarak ne şekilde faaliyet gösterecekleri, kasapların ve restoranların paket servislerinin durumunun ne olacağı, Laboratuvarların, basının durumu gibi hususlar yarın netleşecek.

Yarın Merkez Bankası Başkanı, Polis Genel Müdürü, Sivil Havacılık Dairesi, Muhaceret Dairesi ve diğer ilgili pek çok kurum ve yetkili ile istişare içerisinde kararlarımızı detaylandıracağız.

Zor bir dönemden geçiyor, hem ülkemiz hem de dünyamız…”

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi “Yer yer fırtınamsı rüzgar bekleniyor”

Voice Kıbrıs Haber

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber