FeaturedKIBRIS

Baybars’tan torpil iddialarına yanıt

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, tutukluların yargılanmalarına yeniden başlanabilmesi için Yüksek Mahkeme ile istişare içerisinde gerekli hazırlıkların yapıldığını açıkladı.

BRT’de Korona Virüs özel yayına katılan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, tutukluların yargılanmalarının daha fazla gecikmeden başlaması yönünde Yüksek Mahkeme ile istişarede bulunup, prosedürlerin tamamlanmakta olduğunu söyledi.

 

Baybars “tutukluların yargılanmalarına kaldığı yerden devam edilmesi konusunda Yüksek Mahkeme çalışmaya başladı. Özellikle ceza davaları bizi ilgilendiriyor tabi ki tutuklu yargılamalar açısından. Tutuklu yargılamaların nasıl olacağı konusunda Yüksek Mahkeme ile istişare içindeyiz. Bugün veya yarın o konularda da bir adım atıp nasıl olacağını ve yargılamaların artık başlaması noktasında da tedbirleri alarak kişilerin de daha fazla gecikmeden yargılanmalarını sağlayacak prosedürleri tamamlıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, cezaevinde mahkumların, tutukluların yakınları arasında online görüş imkanı sağladıklarını, uygulamanın da bugün itibarıyla başladığını söyledi..

Baybars, “önce 21 yaş altı çocuk ve genç mahkumlardan başlamak üzere mahkum ve tutukluları aileleri ile 09.00-16.00 saatleri arasında online görüntülü görüştürme imkanını hayata geçirerek, uygulamayı bugün başlattık” dedi.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, 500 kişinin bulunduğu cezaevinde şartlı tahliyeden 37 kişinin yararlandığını da kaydetti. .

 

Tapu’da devir ve ipotek için 27 Nisan’da hayata geçirdikleri randevu sisteminin iyi çalıştığını da ifade eden Bakan Baybars, “Dün itibarı ile tüm 6 ilçede tapuda devir ve ipotek işlemei için 66 kişi randevu aldı” dedi.

Bakan Baybars, 4 Mayıs Pazartesi gününden itibaren tüm ilçelerdeki kaymakamlıklardan doğum ve ölüm belgesi, akaryakıt ve alkol satış izinleri için başvuru yapılıp alınabileceğini de söyledi.

Ülkeye giriş çıkışların şuan Bakanlar Kurulu kararı ile olduğunu anımsatan Bakan Baybars, özel uçakla dün akşam adaya gelen bir işadamının oğluna Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay ile kendisinin torpil uyguladığı yönünde ortaya atılan iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Baybars, söz konusu kişinin ülkeye girdikten sonra nerede karantina altına alınacağının yetki, görev ve sorumluluğunun ne Bakanlar Kurulu, ne İçişleri Bakanı ne de Başbakan Yardımcısında olduğunu belirtti.

(BRT)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber