FeaturedKIBRIS

Baybars’tan olaya karışan 6 mahkuma ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Cezaevinde olaya karışan 6 mahkuma verilen idari hücre cezasına ve müdahalesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Baybars, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cezaevinde, olaya karışan 6 mahkuma verilen idari hücre cezasına İçişleri Bakanı olarak müdahale ettiğim doğrudur. Bu müdahaleyi, hava sıcaklığının 41 dereceye vardığı, yazın en sıcak günlerinde gerekli havalandırma koşullarının sağlanmazdan evvel ilgili hücre cezasının uygulanmaya başladığını öğrenmem üzerine yaptım. Yaptığım müdahale ile, havalandırma koşullarının değiştirilmesi ve hücre cezası uygulanacak mahkumların insani koşullarda tutulacağının düzenlenmesinden sonra bu cezanın uygulanmasının devamını sağladım.

Kişilerin işledikleri suçlara verilen her türlü cezanın insani temelde olması esastır. Mevcut cezaevindeki fiziksel imkansızlıkların bazı küçük düzenlemelerle giderilmesi mümkünken bunu yapmamak görevimizi yapmamakla eşdeğerdir ve buna müsamaha etmem söz konusu olamaz. Yeni cezaevine geçiş ile birlikte tüm bu tür sorunların esastan giderileceği çağdaş bir cezaevine kavuşacağız.
kamuoyuna saygı ile duyururum.”

Benzer Haberler

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK