Kıbrıs Sorunu

Bayan Spehar Cenevre’de görüşmelerin başarılı olmasını diledi

BM Genel Sekreteri`nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Bayan Elizabeth Spehar, Kıbrıs`ta iki liderin Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması konusundaki kararlığın Cenevre`de yapılacak görüşmelerin başarılı olmasına yol açmasini diledi.

Bayan Spehar, cuma günü Ledra Palas`ta Kıbrıs`taki BM Barış Gücündeki kadınların rolü hakkında yapılan bir etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, söz konusu etkinliğin Cenvere`de yapılacak görüşmelerden bir kaç hafta önce yer aldığını ve Cenevre`deki görüşmeler’n Kıbrıs için kritik bir aşama olduğunu söyledi.

Müzakerelerde ilerleme sağlanmaya devam edilmesi durumunda o zaman anayasaların imzalanması; yeni kurumların oluşturulması ve cinsiyet eşitliğinin teşvik edilmesi konusunda bir fırsat yaratılmasına yol açacağını ifade eden yetkili, kadınların bu konularda sesinin dinlenmesinin önemine işaret etti.

Bayan Spehar, hem Nikos Anastasiades hem de Mustafa Akıncı`nın 2015 yılında ortak olarak cinsiyet eşitliği konusunda iki toplumlu teknik bir komite oluşturulmasına karar verdiklerini ve böylece cinsiyet konusunun müzakerelerde önem taşıyan bir konu olmasına yol açıldığını söyledi.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı


Benzer Haberler

Tatar- Holguin görüşmesi tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Holguin görüşmesi başladı

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

Görevden alma ve atamalar yapıldı!

Voice Kıbrıs Haber

Ursula von der Leyen bu akşam Kıbrıs’a geliyor

KHA

Ankara’da gündem Kıbrıs

Voice Kıbrıs Haber