FeaturedKIBRIS

‘Baskılar karşısında onurlu direnişimizi sürdürmeye devam edeceğiz!’

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem açıklamada bulunarak “Kıbrıslı Türkler yok oluşla karşı karşıya bırakılmıştır” diyerek “baskılar karşısında onurlu direnişimizi sürdürmeye, Var oluş kavgası vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Açıklama şu şekilde:

“Yıllardır AKP’nin sürdürdüğü dayatmalar ve bunlara boyun eğen hükümetlerin bu doğrultuda uyguladığı politikalarla Kıbrıslı Türkler yok oluşla karşı karşıya bırakılmıştır.

Bu bağlamda, Kıbrıs’ın kuzeyine enjekte edilmeye çalışılanlarla demokratik, laik toplum yapımızın dönüştürülmesi hedeflenmiştir. Bunun için sıradanlaştırılmaya çalışılan ideolojik misyonerlik çalışmaları ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel, eğitim, çevre, nüfus alanlarında kendini göstermekte, toplum mühendisliği hedefi son zamanlarda dozu artırılan baskı, şiddet, korkutma, sindirme politikalarıyla gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.

Yayınlanan bir karikatüre, habere tahammül edemeyip şiddet uygulayan, linç girişiminde bulunan, sosyal medyada kamusal alanda bulunan, TC’den görevlendirilip bir ortaokulumuzda görev yapan din dersi öğretmeninin ve ailesinin fotoğrafını yayınladı diye basın mensubuna dava okuyan, kitaptan, türküden, şarkıdan, sanattan, sanatçılardan korkup baskı altına almaya çalışan, düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ilkelerini hiçe sayan, barış, demokrasi, saygı, hoşgörü gibi değerlerimiz yerine, şiddet, linç kültürünü oluşturmaya çalışan bu anlayışı bir kez daha reddediyoruz. Kurumlarımıza, kıyılarımıza, çevreye, dağlarımıza, nüfusumuza, eğitim sistemimize, demografik yapımıza, ekonomik, siyasi ve sosyal müdahalelerinize, baskılarınıza, tehditlerinize karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

Geleneklerimizi, kimliğimizi, kültürümüzü ve inançlarımızı dönüştürme hedefiyle sürdürülen sistematik asimilasyon politikalarınız karşısında yarattığımız demokrasimizle, kültürümüzle, dinimiz, dilimiz ve yaşam tarzımızla var olmaya devam edeceğiz. Dönüştürme, yok sayılma, dışlanma, eşit görülmeme, aşağılanma ve Kimden gelirse gelsin baskılar karşısında onurlu direnişimizi sürdürmeye, Var oluş kavgası vermeye devam edeceğiz.”



Benzer Haberler

Trafik denetimlerinde 3 sürücü tutuklandı, 43 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, bugün 16.00’da Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de izinsiz alkol satan bar işletmecisine yasal işlem

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de evinde kurusıkı tabanca bulunan kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve Girne’de uyuşturucu operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da adam öldürmeye teşebbüs: 1’i ağır yaralı, 2 kişi bıçaklandı

Voice Kıbrıs Haber