FeaturedKIBRIS

Başkanlığa Ramazan Gündoğdu getirildi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) KKTC Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurulda Kurucu Başkan Okyay Sadıkoğlu görevini Ramazan Gündoğdu’ya devretti.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa; Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği; Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Koordinatörü Ömer Cihan, Gümrük Müşaviri Eyüp Gönültaş, Milli Eğitim Müşaviri Ekrem Toklucu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Cahit Durmuş ve çevrimiçi bağlantıyla da MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ile MÜSİAD Global Başkanı Fatih Keçebir katıldı.

Sadıkoğlu: Yeni Yönetime Açık Destek Veriyoruz

Programın açılışında konuşan Kurucu Başkan Okyay Sadıkoğlu, MÜSİAD KKTC adına 2014 yılından itibaren yüksek ahlak ve ileri teknoloji hedefiyle yurt içinde ve yurt dışında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, yeni yönetime açık desteklerini belirtti.

Gündoğdu: Kıbrıslı Türk İş İnsanlarını Dünya Ticareti ile Buluşturacağız

Türkiye ve Dünya çapında 12 binden fazla üye, 50 binden fazla işletme ve 2 milyon kişilik istihdam kapasitesiyle MÜSİAD’ın büyüklüğünü ortaya koyduğunu ifade eden MÜSİAD KKTC Başkanı Ramazan Gündoğdu, Kıbrıslı Türk iş insanlarına sorunlarına çareler üreteceklerine ve dünyanın neresinde olurlarsa olsun karşılaştıkları her sorunda yanlarında olacaklarını söyledi.

Yeni ticaret pazarlarının açılmasına vesile olmak adına, KKTC ve Türkiye’den iş insanlarının daha iyi ilişki kurmaları için de gayret edeceklerini belirten Gündoğdu şöyle devam etti:

“Hükümetlerimize daima gerçekçi ve uygulanabilir önerilerde bulunacağız. Kadın ve genç girişimcilere sahip çıkarak destek olmaya devam edeceğiz. KKTC’nin en önemli sivil toplum örgütlerinden KTTO ve KTSO ile en iyi düzeyde ilişki kurup, ülkelerimiz arasındaki ticaretin gelişmesine önderlik edenlerden olacağız. Yurt içi ve yurt dışından iş insanlarına rehber olmanın yanı sıra, dünyanın herhangi bir yerinde iş yapacak Kıbrıslı Türk İş İnsanlarına da hizmetler sunacağız.”

Kamacıoğlu: MÜSAİD KKTC ile Birlikte Harekete Hazırız

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu ise ülke sanayisi, ticareti ve ihracatını geliştirmek adına birlikte hareket etmeye hazır olduklarını belirterek, yeni yönetime başarılar diledi.

Deniz: MÜSİAD, Dünya Çapında Ticaret Fırsatı Sunuyor

Dünyada genelinde 95 ülkede temsilciliği ve Türkiye’de yaygın örgüt ağı bulunan MÜSİAD’ın Kıbrıslı Türk iş insanlarına büyük bir fırsat sunduğunu ve iş ağlarını genişletme olanağı sunacağını belirten Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, MÜSAİD ile kuracakları ilişki sayesinde dünyanın dört bir yanındaki Türk İş İnsanları ile ticaret yapma olanaklarını araştıracaklarını kaydetti.

Keçebir: MÜSİAD KKTC ile Daha da Güçleneceğiz

Oturuma çevrimiçi bağlantı ile katılan MÜSİAD Global Başkanı Fatih Keçebir 95 ülke ve 225 noktada yaygın ve etkin üye ağına sahip olan MÜSİAD’ın, KKTC şubesi ile daha da güçleneceğine inanç belirterek, yeni yönetime başarılar diledi.

MÜSAİD Genel Başkanı Kaan: KKTC’nin Potansiyeline İnanıyoruz

KKTC’nin başta turizm olmak üzere, ulaşım, acentecilik, güneş enerjisi, mobilya, narenciye ve süt ürünleri sektörlerinde ciddi bir potansiyel taşıdığını belirten MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise doğru politika ve planlamalarla KKTC’nin diğer ülkelerle olan ilişkilerin de çeşitlendirilebileceğine ve işbirliklerinin arttırılabileceğine inanç belirtti.

Büyükelçi Başçeri: “KKTC’de Korumacı Ekonomik Zihniyet Değişmelidir”

Dünyanın salgınla birlikte olağanüstü bir dönemden geçmekte olduğunu ifade eden T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, 2020 Mart ayı öncesi koşullara dönmenin pek mümkün görünmediğini, değişen koşullara en hızlı uyum sağlayan ülkelerin üreten ülkeler olduğuna dikkat çekti.

KKTC’de de sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşmak adına yeni şeyler konuşma zamanının çoktan geldiğini belirten Başçeri, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni normal adını verdiğimiz bu süreçte ihracatın, üretimin, imalat sektörünün, sanayileşmenin ve sanayicinin önemi bir kere daha ortaya çıkmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ağırlıklı olarak hizmet sektörüne dayalı bir ekonomik yapının ortaya koyduğu zorlukları salgın döneminde hep birlikte yaşadık.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kapsamlı bir sanayi strateji modelinin bugüne kadar oluşturulmamış olması, günübirlik politikalar yürütülmesi, mevcut mevcut mevzuatın yetersizliği, denetim ve ceza hususlarında standardın tutulamaması, yatırım ve yatırımcının önündeki engellerin kaldırılmaması ve dolayısıyla uygun bir yatırım ikliminin oluşturulamaması, sanayi sektörünün, imalat sektörünün yeterince gelişememesine sebep olmuştur. Bu durum ülkede sürdürülmekte olan korumacı ekonomik zihniyetin bir sonucudur. Bu zihniyetin de mutlak surette değişmesi gerekmektedir. Artık yeni şeyler söyleme zamanıdır. Mevcut uygulamalarla hedeflere ulaşılamayacağı kabul edilmelidir. Değişim için ortak aklın ve iradenin ortaya konmasının zamanı çoktan gelmiştir.

“Mali ve Teknik Desteğimiz Artarak Sürecek”

“Türkiye Cumhuriyeti olarak bu süreçte üreten ve ürettiğini ihraç eden bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hedefiyle ilgili tüm sektörlere hem mali hem de teknik desteğimizi artırarak sürdürmeye devam edeceğiz.”

“MÜSİAD ile Kurulacak Ortaklıklar Yeni Fırsatlar Doğuracaktır”

MÜSİAD KKTC’nin de hem makroekonomik politikaların belirlenmesinde hem de bunların sadık uygulamalarında göstereceği etkinlikte, sivil toplum kuruluşlarının siyasete itici güç olabilecekleri yönündeki özendirici ve örnek bir sivil toplum kuruluşu olma görevini de yerine getireceğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle MÜSİAD KKTC Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Konuşmaların ardından hediye ve plaket takdiminin sonrası aile fotoğrafı çekildi.
Genel Kurul, dilek ve temenni konuşmaları ile devam ederek tamamlandı.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Arıklı: “Bu kurultay YDP’nin gerçekten yeniden doğuşu olacaktır”

TAK