FeaturedKIBRIS

“Basına yapılması gereken ödemeler yapılmıyor”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki güncel konuşmalarda, Karpaz bölgesinin sağlık sorunları, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, ihaleler ve devletin medya destekleri konuşuldu.

ÇELER

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler de, “Devletin Medya Destek Ödemeleri Hakkındaki Tutarsızlığı” konulu konuşma yaptı. Çeler, ödeme kriterleri üzerine değerlendirme yaparak, rakamlar üzerinden bilgi verdi.

Basın ve basın sektöründe yaşanan sıkıntılara değinen Çeler, reklam üzerinden ülkede bir sistem geliştirilemediğinden basının ciddi bir maddi sıkıntı içinde bulunduğunu kaydetti. Bu durumun basının özgür düşüncelerini yansıtan haberlerin yapması açısından sıkıntı yaşanmasına sebebiyet verdiğini ifade eden Çeler, basına yapılması gereken ödemelerin yapılmadığını ve bundan dolayı sıkıntılar yaşandığını söyledi.

TAÇOY

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da, konunun hassas bir konu olduğunu, 2019 yılında basına hiçbir ödeme yapılamadığını çünkü kriterlerin henüz belirlenemediğini ancak çalışmaların sürdüğünü ve tam metnin bakanlar kuruluna geleceğini ifade etti.

Taçoy, reklam konusu ve basının gelişmesi konularını hep konuştuklarını, bu konuların teknik olduğunu, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için ilgili tarafların da gerekli incelemeleri yapması gerektiğini kaydetti, hükümetin de bu konuda çok hassas olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından genel kurul bugünkü çalışmalarını tamamladı. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bir sonraki birleşimini 21 Ekim pazartesi yapacak.

(TAK)


Benzer Haberler

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Uyuşturucu hapları Türkiye’den KKTC’ye satmak için getirdiler

Voice Kıbrıs Haber