FeaturedKIBRIS

Basın-Sen’den asgari ücret eleştirisi

Basın-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, Çalışma Bakanlığı’ndan derhal komisyonun yapısının değiştirilmesi ve komisyonda emekçilerin de temsil edilmesinin sağlanmasını bekledikleri belirtildi.

Açıklama şu şekilde;

“Asgari ücrete son olarak yapılan komik artıştan sonra Çalışma Bakanı Zeki Çeler, “Bu masada emekçiler temsil edilmiyor” demiş ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısının değiştirileceğini söylemişti. Sayın bakanın bu açıklamaları çok önemli bir gerçeği ortaya koymuştu. Sendika olarak biz de sayın bakanın bu açıklamalarına destek vermiş ve derhal bu adımın atılmasını talep etmiştik.

Ne yazık ki geçen süreç içerisinde komisyonunun yeniden düzenlenmesine yönelik ve emekçilerin de o masada temsil edilmesini sağlayacak adım atılmamış, mevcut yapı ile yeniden asgari ücretin tespit edilmesi için toplantılar yapılmaya başlanmıştır. Bu yapısı ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak olan sonucun karşılığının “Dağ fare doğurdu” olacağı açıktır. Çünkü o masada emekçiler temsil edilmemekte, sermayenin ağırlığı fazlasıyla hissedilmektedir.

Bizlerin Çalışma Bakanlığı’ndan beklentimiz, derhal bu komisyonun yapısının değiştirilmesi, o masada emekçilerin de temsil edilmesinin sağlanması ve asgari ücretin insani koşullara çekilmesidir. Yetki de irade de bakanlığın elindedir. Her geçen gün alım gücü sefalet ücretinin çok daha altına düşen asgari ücretle çalışan emekçilerin artık dayanacak gücü kalmamıştır. Bu adım derhal bakanlık tarafından atılmalıdır. Hükümet tarafından biraz empati yapıldığı ve bu insanların yaşam koşullarını göz önünde bulundurduğu takdirde inanıyorum ki biraz olsun vicdanları sızlayacaktır.

Son olarak, Yunanistan’da yaşanan yangın felaketinin bizleri derinden üzdüğünün ve de derinden etkilediğinin bilinmesini istiyoruz.

Basın-Sen olarak bu süreçte Yunan Halkına yapılmak için düzenlenecek olan yardım kampanyalarına aktif destek vereceğimizi ve Yunan Halkının acısını paylaştığımızı, acılarının acımız olduğunu belirtiriz.

Basın-Sen

Yönetim Kurulu (a)

Ali KİŞMİR”


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber