FeaturedKIBRIS

Basın-Sen: Unutmadık, unutmayacağız!

Basın-Sen yönetim Kurulu Başkanı, Cumhuriyet gazetesi sahibi ve yazarları Ahmet Muzaffer Gürkan ile Ayhan Mustafa Hikmet’in ölüm yıldönümleri sebebiyle yazılı açıklamada bulunarak “hayal ettikleri Kıbrıs’ı yaratmak için üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız ve gereğini yapmakta kararlıyız” dedi.

Açıklama şu şekilde;

“Rumca ve Türkçe konuşan Kıbrıslıların tek halk olabilmesi ve Kıbrıs’ın tam bağımsız bir şekilde özgürce yaşayabilmesi için mücadele veren iki aydın gazeteci Ayhan Hikmet ile Ahmet Muzaffer Gürkan’ı unutmadık, unutmayacağız.

Düşünceleri yüzünden faşist zihniyet tarafından katledilen iki aydınımızın fikirlerini yaşatmak ve hayal ettikleri Kıbrıs’ı yaratmak için üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız ve gereğini yapmakta kararlıyız.

İki toplumun tek halk, bölünmemiş Kıbrıs’ın ise tek vatan olacağı bir çözümün sağlanması için kalemlerimizi oynatmaya devam edeceğiz.

Ayhan Hikmet ve Ahmet Muzaffer Gürkan başta olmak üzere düşünceleri yüzünden katledilen tüm aydınlarımızın verdikleri mücadeleleri selamlıyor ve onları saygı ile anıyoruz.” 

Benzer Haberler

Titanik filminin kaptanı hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

Çeler: “Koop-Süt’te neler oluyor?”

Voice Kıbrıs Haber

Aliye Ummanel’in “Kıbrıs Üçlemesi: Üç Birlik Kuralı Bozulan Tragedya” adlı kitabı tanıtılacak

Voice Kıbrıs Haber

Gazeteci Sefa Karahasan tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (6 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin altında!

Voice Kıbrıs Haber