FeaturedKIBRIS

Basın-Sen çalışma izinleriyle ilgili girişim başlattı!

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), başta Türkiye’den olmak üzere adaya yabancı ülkelerden çalışmaya gelen basın emekçilerinin çalışma izinlerinin bazı basın kuruluşları tarafından yasalara aykırı olmasına rağmen, çalışana ödetilmesiyle ilgili girişim başlattı.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, konuyu Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı’na iletildiğini ve bakanlıktan gerekli araştırmaların yapılacağına dair söz alındı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sendika olarak ülkemizdeki tüm yazılı ve görsel basın kuruluşlarımızdan talebimiz yasalara uymaları ve emekçi kardeşlerimizin çalışma izinlerini işverenler olarak kendilerinin çıkarmalarıdır.

Ortada duran bu mağduriyeti sürdürmekte ısrarcı olan basın kuruluşları şunu bilmelidirler ki, emekçileri mağdur etmeyi sürdürdükleri takdirde tüm yasal yollara başvuracağız ve gerekli tüm girişimleri yapacağız.

Bu konuda son kez kamuoyu aracılığı ile tüm basın kuruluşlarına uyarımızı yaparken, yükümlülüklerini yerine getiren tüm işverenlerimize de sağladıkları adaletten dolayı teşekkür ederiz.”


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK