FeaturedKIBRIS

Basın emekçisi Eray Gündoğmuş’a saldırı!

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir yaptığı açıklamada, basın emekçisi Eray Gündoğmuş’un alkollü iki kişi tarafından saldırıya uğradığını ve saldırganların cezalarını çektikten sonra sınır dışı edilmeleri gerektiğini vurguladı.

Kişmir’in açıklaması şu şekilde:

“Öğrenci olarak adada bulunan aşırı alkollü iki kişinin saldırısına uğrayan meslektaşımız Eray Gündoğmuş`un darp edilme görüntüleri ve bilgileri tüyler ürperticidir.

Bu iki voyvodanın gözü o kadar bir dönmüş ki, bir insanımızı darp ederek yere düşürdükten sonra nerdeyse öldürmek amacıyla başına ve yüzüne yangın tüpüyle vurmuşlardır. Bu durum bir basın emekçisinin başına geldiği gibi tüm kesimden insanlarımızın da başına gelebilirdi. Ne yazık ki adanın kuzeyinde bu olasılık çok yüksek ve her an hiç beklenmedik bir yerde karşımıza çıkabilecek bir tehlike!

Bu durum bizlere bir kez daha ülkeye girişlerin mutlak bir şekilde düzenlenmesi, “öğrenci” adı altında ülkeye giriş yapan kişilerin takibinin ve denetiminin ilgili merciler tarafından aralıksız yapılması ve bu ülkenin kimyasını bozacak her türlü harekete karşı acımasız davranılması gerektiğini göstermiştir.

Bu bağlamda, 1 Ekim Salı günü Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarılacak olan iki saldırgana gereken en ağır cezanın yargımızca ivedilikle verilerek adaletin yerini bulmasını talep ediyor ve bekliyoruz. Ayrıca bu tür voyvodaların cezalarını çektikten sonra sınır dışı edilmeleri gerektiğinin de altını net olarak çiziyoruz.

Çirkin saldırıya uğrayan basın emekçisi kardeşimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu hatırlatır, basın emekçilerinin yalnız olmadığını belirtir, gereken tavrı gerektiği yerde koymaktan tereddüt etmeyeceğimizi buradan bildiririz.

Sendika olarak yargı sürecinin ve sonrasının takipçisi olacağız!”



Benzer Haberler

Hava açık ve az bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK

Devlet Piyangosu çekildi! (15 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber