FeaturedKIBRIS

Başbakan Üstel, Türkiye ile imzalanan protokollerle projelerin yapıldığını açıkladı

Başbakan Ünal Üstel, hükümet kurulduğunda belediyeler ve elektrik sorunu gibi sorunlar olduğunu ancak bugün yapılan reformla belediyelerde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle elektrikte sorun kalmadığını belirtti.

Üstel , Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan “İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması” ile ülkenin sağlık, eğitim ve altyapı eksiklerinin tamamalanacağını söyledi.

Başbakan Üstel, protokolün, ülkenin ve halkın ihtiyaçları doğrultusunda imzalandığını belirterek, “Hedeflerimizi en kısa zamanda bitireceğiz. Hiç kimsenin endişesi ve tasası olmasın. Halkımızın ülkemizin ihtiyacı ne ise onu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, BRT ‘de yayınlanan “Manşet+” programının konuğu oldu.

Programda, Bakanlar Kurulu’nun döviz artışından kaynaklanan olumsuzlukları gidermeye yönelik aldığı tedbirler paketi ve seçim sürecini değerlendiren Başbakan Üstel, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan protokollerin , her sene imzalanan alışılmış protokollerden olduğunu kaydetti.

İmzalanan protokoller çerçevesinde ülkenin ihtiyacı projelerin yapılmasının sağlandığını ifade eden Üstel, dövizdeki dalgalanmayla birlikte, göreve geldikten sonra yeni bir protokol daha imzalandığını belirtti. Üstel, böylelikle 2022-2023’te halkın daha da fazla zorlanmasının önlendiğini kaydetti.

Başbakan Üstel, önümüzdeki günlerde yeni ekonomik tedbirlerin de açıklanacağını söyleyerek, vatandaşı ve ülkeyi rahatlatmak adına her adımı atacaklarını vurguladı.

“ KABLO İLE ELEKTRİK GELECEK, UÇAK BİLET FİYATLARI DÜŞECEK”
Başbakan Üstel, “Elektrikte yaşanan sorunlara kesin çözüm getirilmesi adına Anavatan Türkiye’den KKTC’ye kablo ile elektrik gelecek ve enterkonektte sisteme geçilerek, güneş enerjisi sistemleri daha da yaygınlaşacak. 20 Temmuz’da yeni havalimanımız açılacak, yeni uçaklar gelecek, bilet fiyatları düşecek” ifadelerini kullandı.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber