FeaturedKIBRIS

Başbakan Saner “Bariyerler döşendi”

Başbakan Ersan Saner , Karpaz sahillerine doğru ilerleyen Suriye kaynaklı petrol sızıntısına ilişkin basın toplantısı yaptı.

Başbakanlık’ta yer alan toplantıda Başbakan Saner büyük bir tehlike altında olunduğunu, durumun takibinin yapıldığını açıkladı. Ülkedeki tüm imkanların seferber edildiğini söyleyen Saner, Türkiye’den de 2 geminin yol çıktığını, Cuma günü bölgede olmalarının planlandığını belirtti.

Saner, adamıza yaklaşmakta olan petrol ile ilgili bütün önlemlerin alındığını, akaryakıtın karaya vurmasını engelleyecek olan bariyerlerin de döşendiğini belirtti

Saner,olayı Acil Afet Kriz Komitesi’yle birlikte Başbakanlık’tan takip ettiklerini belirtti.

Saner, “Akdenizin batı kısmında çok ciddi bir çevre felaketiyle karşıkarşıyayız” dedi.  Başbakan  Saner, Karpaz kıyılarında yaşanacak olası bir yaklaşmaya karşı, Anavatan Türkiye ile birlikte alınan tedbirler kapsamında hem teknik hem lojistik incelemelerin devam ettiğini söyledi.

Saner, Türkiye’den gelen 5 kişilik ekiple olayı değerlendirdiklerini belirterek, “Böyle bir kirliliğin temizliği kolay değildir, ancak Türkiye Cumhuriyeti tüm imkanlarıyla yanımızdadır.” dedi.

(BRT)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK