FeaturedKIBRIS

Barış mesajları verdiler…

Güney Kıbrıs’tan eğitimcilerin oluşturduğu 104 kişilik bir grup Kuzey Kıbrıs gezileri kapsamında Girne Turizm Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.

Özde Azizoğlu Kaya – Voice of the Island 2018

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ve PRODEFTİKİ (İlerici Öğretmenler Grubu) işbirliğinde düzenlenen organizasyonla, 104 kişilik eğitimci ve ailelerinin oluşturduğu kafile, gezileri kapsamında Girne Turizm Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaret nedeni ile Girne Turizm Meslek Lisesi Müdürü Ergin Mazharoğlu, PRODEFTİKİ Başkanı Andreas Kleantus ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem birer konuşma yaptı.

“Bu tür organizasyonların adanın yeniden birleşmesinde büyük önemi var”

Girne Turizm Meslek Lisesi Müdürü Ergin Mazharoğlu yaptığı konuşmada, kafileye ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek, ziyaretçilere okulda verilen eğitim ve kurslar hakkında bilgi verdi. Paskalya dönemi olduğuna dikkat çeken Mazharoğlu, misafirlerin Paskalya bayramını da kutladı.    

PRODEFTİKİ Başkanı Andreas Kleantus konuşmasında, misafirperverlikleri için okul yönetimine teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem ise yaptığı konuşma ile bu tür organizasyonların adanın yeniden birleşmesinde büyük önemi olduğuna vurgu yaparak, ziyaretlerin devam edeceğini bildirdi.

PRODEFTİKİ’den anlamlı hediye

Konuşmalar sonrasında taraflar birbirlerine hediye taktimi yaptı. PRODEFTİKİ Başkanı Kleantus “Barış Güvercini” olarak isimlendirdikleri beyaz güvercin figürünü Mazharoğlu’na taktim ederek, barış diledi.

Karşılıklı hediye takdiminin tamamlanmasının ardından ziyaretçiler kendileri için hazırlanan kokteyle katıldı. Ziyaretçiler sınıfları gezerek yapılan el işlerini yakından inceledi.

 

 


Benzer Haberler

“Eklektik Manifest: Diaspora’nın İzleri Lefkoşa’da”

Voice Kıbrıs Haber

“İşçilerin İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerine uygulanan faiz oranı yüzde 48’e yükseltildi”

TAK

1 Mayıs İşçi Bayramı yarın kutlanıyor

TAK

Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

TAK

HTKS’den Ercan’da grev uyarısı!

Voice Kıbrıs Haber

Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Voice Kıbrıs Haber