FeaturedKIBRIS

“Barış Harekâtı Kıbrıs Türk halkını bağımsızlığa kavuşturdu”

20 Temmuz etkinlikleri, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’ndaki (BRTK) konuşmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın Kıbrıs Türk halkını, aydınlığa ve özgürlüğe, bağımsızlığa kavuşturduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk halkının, eşit kurucu ortağı olduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’nden silah zoruyla dışlanırken, adanın yüzde 3’üne tekabül eden gettolarda kuşatma altına alındığını anımsatan Tatar, “Katliamlar, Türk askeri gelmeseydi, halkımızın tümüyle soykırımdan geçirileceğinin de göstergesidir” dedi.

– “Barış Harekâtı Kıbrıs Türk halkını aydınlığa ve özgürlüğe, bağımsızlığa kavuşturdu”

Konuşmasına “Kahraman Kıbrıs Türk halkı, sevgili kardeşlerim, Kıbrıs Türk halkını aydınlığa ve özgürlüğe, bağımsızlığa kavuşturan 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın 48. Yıldönümünü bu yıl yine büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz” diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu kutlu yıldönümünde, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi liderimiz Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı, dönemin Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Tatar, “Bugün egemen, özgür ve korkusuz olarak kendi vatanımızda, kendi devletimizin çatısı altında yaşıyorsak bunu halkımızın büyük fedakârlığına, direnişine, aziz şehitlerimize, Mücahit ile Mehmetçiklerimize ve Anavatan Türkiye’ye borçluyuz. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum” şeklinde devam etti.

Bugünün, bir asırlık mücadelenin 20 Temmuz Barış Harekâtı ile taçlandığı gün olduğunu, bugün, halkın özgürlüğe, güvenliğe, tüm Kıbrıs’ın da barış ve huzuru kavuşmasının 48’nci yıldönümü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü:


Benzer Haberler

11 bin sterlin ve 180 bin TL çalan kadın tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Aracın çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu’nun istifası için yine sokaklara indi

AA

Antarktika’ya düşen gök taşları küresel ısınma nedeniyle tehdit altında

AA

Nöbetçi eczaneler (28 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

İsias Davası için Adıyaman’a giden KKTC heyeti adaya döndü

BRT