FeaturedKIBRIS

‘Barış ve Demokrasi Yürüyüşü’ bugün yapılıyor

“Barış ve Demokrasi Yürüyüşü” bugün yapılıyor.Barış ve Demokrasi Yürüyüşü için saat 17.00’de Dereboyu’nda toplanılacak. Ardından saat 17.30 itibarıyla Meclis önüne yürüyüşe geçilecek.Meclis önündeki konuşma ve etkinliklerin ardından yürüyüş saat 20.00’de sona erecek.

Sendikal Platform, dün basın toplantısı düzenleyerek “Barış ve Demokrasi Yürüyüşü”ne ilişkin kararları ve programı açıklamıştı.

Sendikal Platform adına konuşan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, ülkede Kıbrıslı – Türkiyeli ayrımı yapılmasına ve temel öğesi insan olmayan odakların ülkede çatışma kültürü yaratmasına karşı olduklarını da dile getirdi.

Elcil’in konuşmasının ardından, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Selma Eylem Barış ve Demokrasi Yürüyüşü’ne ilişkin kararları ve programı açıkladı.

Eylem; yürüyüş sırasında, “Barışa, Demokrasiye, Toplumsal Varlığımıza Sahip Çıkacağız” pankartı dışında hiçbir pankart açılmamasını da isteyerek, yürüyüş süresince kullanılacak olan 7 slogan ve duyurdukları pankart dışındaki hiçbir girişimin kendileri ile bağlantısı olmadığının bilinmesini istedi.


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK