DÜNYAFeaturedKültür Sanat

Barbie filmi Oscar’da aday olabilmesi için değerlendirilmeye sunuldu

Greta Gerwig’e tüm zamanların “en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni” ünvanını kazandıran Barbie filmi, Oscar’da En İyi Orijinal Senaryo dalında aday olabilmesi için değerlendirilmeye sunuldu.

Margot Robbie ve Ryan Gosling’in başrolünde yer aldığı Barbie filmi, 2023 yılının en çok hasılat elde eden filmi oldu. İzleyicilerden ve eleştirmenlerden tam not alan filmin Oscar yarışına katılıp katılmayacağı ise merak konusu oldu.

Dünya çapında 1 milyar 4 milyon dolardan daha fazla hasılat film, Oscar yarışında yer alması için Akademi’ye sunuldu.

Film, En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar’a aday gösterilebilmesi için değerlendirilmeye alındı. Variety’nin haberine göre, Greta Gerwig imzalı film, başka dallarda da aday gösterilebilir.

Yönetmen Gerwig, daha önce Lady Bird (2016) filmiyle En İyi Yönetmen ve En İyi Orijinal Senaryo dalında aday gösterilmişti.

WARNER BROS. TARİHİNE GEÇTİ

Öte yandan Barbie, Warner Bros.’un en çok gişe hasılatı elde eden filmi oldu. Hollywood sinemasının pek çok önemli yapımına imza atan şirketin en çok gişe hasılatı elde eden filmi Harry Potter serisinin son filmi Harry Potter: Ölüm Yadigarlar Bölüm 2 idi. Film, son Harry Potter filmini geride bıraktı.

DAHA ÖNCE HANGİ REKORLARI KIRDI?

Barbie filmi, açılış hafta sonunda 155 milyon dolar kazanarak 2023 yılının en iyi açılışını yapan filmi oldu. Filmi aynı zamanda, yönetmen Gerwig’e dünya çapında gişede bir canlı aksiyon filminin en çok hasılat yapan kadın yönetmeni ünvanını kazandırdı.

BARBIE HAKKINDA

Barbie ve Ken rollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling oynuyor. Ancak filmde başka Barbie ve Ken karakterleri de yer alıyor. Denizkızı Barbie rolünü pop yıldızı Dua Lipa, diplomat Barbie’yi Bridgerton dizisinden tanıdığımız Nicola Coughlan ve Yüksek Mahkeme yargıcı Barbie’yi de Ana Cruz Kayne oynuyor.

Film, Barbie ülkesinde yaşayan bir Barbie bebeğin, yeterince mükemmel olmadığı için oradan kovulup gerçek hayatta yaşadığı maceraları anlatıyor.

O DA ADAY GÖSTERİLEBİLİR

Atom bombasının yapılışını konu alan Christopher Nolan imzalı Oppenheimer filmi 21 Temmuz’da vizyona girdiği günden beri sinema dünyasının gündeminde. “Barbie” ile aynı gün izleyici karşısına çıkan film Oscar yarışının en güçlü adaylarından biri olarak görülüyor. Nolan imzalı Kara Şövalye (2008) filmi Oscar’da birçok dalda aday gösterilmiş ve filmde Joker’i canlandıran Heath Ledger En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştı. Ancak film, Oscar’da En İyi Yönetmen ve En İyi Film dalında aday gösterilmemiş ve tepki çekmişti.

Eleştirmenler ve izleyiciler filmin En İyi Film Oscar’ını kazanması gerektiğine dair yorumlarda bulunmuştu. Eğer “Oppenheimer” En İyi Film Oscar’ını kazanırsa Nolan’ın 15 yıl önce Oscar’da hak ettiği değer görmemesinin telafi edilebileceği düşünülüyor.

96. Oscar Ödülleri 10 Mart 2024’te gerçekleşecek.


Benzer Haberler

DAÜ Tıp Fakültesi’nin “Deniz Yıldızı Projesi” hayata geçiyor

TAK

DAÜ-SEN’in 40. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TAK

Brent petrolün varil fiyatı 83,88 dolar

TAK

Aziz George Kilisesini tanıyıp tanıtma etkinliği yarın gerçekleştiriliyor

TAK

KTGB’den Bakanlar Kurulu’na BRTK’da yeni yönetim kurulu üyelerini belirleme çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Alas: “Önemli olan maaş artışı değil, alım gücünün artırılması”

TAK