YAŞAM

“Barbie” bir ülkede daha yasaklandı

Margot Robbie ve Ryan Gosling’in başrolünde yer aldığı “Barbie” Kuveyt ve Lübnan’ın ardından bir ülkede daha yasaklandı.

Greta Gerwig’in yönetmen koltuğunda oturduğu Barbie filmi, yılın en iyi açılış yapan filmi olmuş ve yönetmen Gerwig’e dünya çapında gişede bir canlı aksiyon filminin en çok hasılat yapan kadın yönetmeni ünvanını kazandırmıştı.

Film her ne kadar gişe başarısıyla adından söz ettirse de bazı ülkelerde yasağa takıldı.

Kuveyt, toplum ahlakını ve sosyal gelenekleri koruma çabaları çerçevesinde filmi yasaklamıştı. Lübnan da Barbie filminin “ahlaki ve dini” değerlere aykırı olduğu ve eş cinselliği öne çıkardığı gerekçesiyle vizyona girmeyeceğini açıklamıştı.

Şimdi de Cezayir, filmin eşcinselliği teşvik etmesi ve ülkenin dini ve kültürel inançlarına uymaması sebeiyle Barbie filminin gösterimini yasakladı.

GİŞENİN ZİRVESİNDE

“Barbie”, ABD gişesinde toplamda 526,3 milyon dolar hasılat elde etti. Film dünya çapında ise 1,18 milyar dolar hasılata ulaştı.

Warner Bros.’un yapımcılığını üstlendiği film, şirketin “Harry Potter: Ölüm Yadigarları Bölüm 2” filminin ardından en yüksek gişe hasılatı elde eden filmi oldu.


Benzer Haberler

Creditwest çalışnalarının bowling keyfi

Tarihin en büyük anlaşması, şarkıları rekor fiyata satıldı

NTV

Dereboyu’nda Fatih Ürek coşkusu yaşandı

Voice Kıbrıs Haber

Arzum Onan biten evliliği hakkında sessizliğini bozdu

NTV

Ed Sheeran evinin bahçesine kendi mezarını kazdı

Anafartalılar 30 yıl sonra tekrar bir araya geldi