FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

BanDaBanDo: Kıbrıs’ı müzik birleştirir

İki toplumlu bir inisiyatif, 2017 yılına veda etmenin güzel bir yolunu buldu. Kıbrıs’ın dört tarafından insanları bir araya getirecek iki toplumlu bir Yeni Yıl partisi. BanDaBanDo, Lefkoşa’daki eski Bandabulya’nın restore edilmiş tiyatrosunda, saat 23:00’te başlayacak ve ertesi sabahın ilk saatlerine kadar sürecek.

Voice of the Island 2017 -Kyriacos Kiliaris

BanDaBanDo, müzik aracılığıyla adanın toplumlarını birleştirmeyi hedefleyen ve bu inisiyatifiyle, Stelios Vakfı ödülünü de kazanmış olan iki toplumlu bir proje.

Voice Of The Island, projenin organizatörleri ve partide sahne alacak Dj Cotsios o Pikatillis (Koços O Pikadillis) ve Dj Radio Pangea ile konuştu.

BanDaBanDo festivali fikri nasıl doğdu?

Koços: “Müzik ikimizin de paylaştığı bir tutku. Kıbrıs’ta dünya müziğinden örneklerle çok kültürlü partiler düzenleyen ilk kişi Barçın’dı. Onu ilk  olarak, düzenlediği partilerde gördüm. Konuştuk ve hemen aramızda bir kimya oluştu. Ardından ilk işimiz gelenekselleşecek ortak bir şeyler yapmaya karar vermek oldu”.

Radio Pangea: “İlk önce yılbaşı gecesi partisinin BanDaBanDo başlığı altında, ikinci etkinliğimiz olduğunu söylememiz gerekiyor. Başlangıçta bu festivali “Müzik Kıbrıs’ı birleştirir” olarak adlandıracaktık ama çok klişe bulduğumuz için vazgeçtik”.

Ayrıca etkinliğimize dar çerçeveli bir siyasi boyut vermek istemedik. BanDaBanDo’nun sihirli noktası işte bu. BanDaBanDo, siyaset sahnesinde ne olursa olsun müzik aracılığıyla insanları birleştiriyor.

Koços: “Biz romantiğiz. Siyasi sahnede yaşananlar bizi pek de ilgilendirmiyor”.

Soru: Bu etkinliği organize ederken karşılaştığınız zorluluklar oldu mu?

Koços: “Pek çok zorlulukla karşılaştık. Ama en zoru, iki toplumlu müzik etkinliklerini finanse edecek sponsor bulmaktı. Güneydeki konserlerim için en az 2-3 sponsor buluyorum. Ama iki toplumlu projelere gelince, duymak bile istemiyorlar”.

BanDaBanDo’nun hedefleri neler?

Radio Pangea: “İki temel hedefimiz var. Tüm dünyadan kaliteli müzik çalmak ve bu vesileyle adamızın halkını, kökeninden bağımsız olarak bir araya getirmek”.

Koços: “Asıl hedefimiz insanlar arasında, müziğin çaldığı o büyülü anda, ruh birliği yaratmak. Kıbrıs’ta özel bir durum yaşanıyor. İşte biz bu duruma karşı özel bir duruş içindeyiz. Bu tutumun sonuçlarının da özel olması kaçınılmaz kanımca”.

Yılbaşı gecesi yapılacak olan bu muhteşem etkinliğe, yurtdışından gelen sanatçı, müzik gruplarının  yanı sıra yerli sanatçılar da katılıyor tabi. Mesela Türkiye’den Bandista grubu…

Bandista 2006 yılında İstanbul’da kurulan bir müzik kolektifi. Bugüne kadar çeşitli dünya festivalinde ve konserlerde sahne alan grup; Django, Reggae, Bratch, Ska, Dub ve Afro-Beat müziklerini harmanlıyor. Ayrıca aktivist eylemleriyle öne çıkıyor. Bu çerçevede Gezi hareketi olaylarına da destek vermişti.

Cotsios O Pikatillis AfroBanana Festivali’nin organizatörlerinden. Kesin olan şu ki Dj Psy Funk, Afrobeat, Disko müzik türleriyle, kısacası dünya müziğiyle yılbaşı etkinliğine katılan herkesi Asya, Afrika ve Latin Amerika’da inanılmaz bir yolculuğa çıkaracak.

Radio Pangea, Lefkoşa’nın yetenekli Dj’lerinden biri. Kısa bir süre öncesine kadar kuzeyde çok tanınan sanatçı, AfroBanana ve Xarkis festivallerine katılımıyla, güneyde de adını duyurdu. Radio Pangea iki toplumdan müzisyenlerin katıldığı “Multi-Kulti” partilerinin de organizatörlüğünü yaptı.

Voice of the Island 2017 -Kyriacos Kiliaris

 


Benzer Haberler

CTP’den “İklim Değişikliği Etkisinde Su Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”

TAK

Telefonundaki yazışmaları sildi, sim kartı imha etti!

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü rekor seviyeden tamamladı

AA

Hala Sultan Futsal Takımı Türkiye finallerinde

TAK

Gardiyanoğlu “1 Mayıs’ta çalışan emekçiye normal günün iki katını ödemek yasal zorunluluktur”

TAK

Cinsel istismar zanlısına 2 yıl 6 ay hapis!

Voice Kıbrıs Haber