FeaturedKIBRIS

Bakanlıktan ‘Türkiye hariç’ kararı!

Dün yapılan açıklama ile, yurt dışı gidiş – geliş gerektiren tüm kültürel ve sportif faaliyetlerin Nisan ayı sonuna kadar durdurulduğunu duyuran Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, bugün yaptığı yeni açıklamada uygulamanın Türkiye harici olmasına karar verildiğini bildirdi.

“Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın hastalığa karşı ciddi önlemler aldığı” kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

“(Covid-19) yeni tip Koronavirüs nedeniyle Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından alınan önlemler kapsamında, Bakanlığımızca organize edilen ve yurt dışı gidiş – geliş gerektiren tüm kültürel ve sportif faaliyetlerin Nisan ayı sonuna kadar durdurulduğu dün yapılan açıklama ile kamuoyuna duyurulmuştur.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler ve alınan bilgiler sonucunda Türkiye’de Koronavirüs vakası bulunmadığı ve Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın hastalığa karşı ciddi önlemler aldığı bakanlığımıza bildirilmiştir. Yapılan istişareler doğrultusunda, Bakanlığımız öğrenci ve öğretmenlerimizin korunması amacıyla durumu tekrar değerlendirerek, uygulamanın Türkiye harici yurt dışında düzenlenecek ve gidiş – geliş gerektirecek tüm kültürel ve sportif faaliyetlerin Nisan ayı sonuna kadar durdurulmasına karar vermiştir.”

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Görevden alma ve atamalar devam ediyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 kişi daha aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor

TAK

Gönyelide bir kasabın faaliyeti durduruldu!

BRT

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA

Aynı yöntemle daha önce de uyuşturucu temin etti!

Voice Kıbrıs Haber