FeaturedKIBRIS

Bakanlar Kurulu’ndan sağlık alımları için düzenleme

Bakanlar Kurulu, Covid-19 Genel Salgın Hastalık Kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak mal alımı ihalelerinde, Kamu İhale Yasası Kurallarının altı aylık bir süre için uygulanmamasını kararlaştırdı.

Karar, Resmi Gazete’de yayınlandı. Yasa Gücünde Kararname ile Covid-19 genel salgın hastalık kapsamında Sağlık Bakanlığınca yapılacak Mal Alımı İhalelerinin gerçekleştirilmesi amaçlandığı belirtildi. Yasa Gücünde Kararname, Covid-19 genel salgın hastalık kapsamında Sağlık Bakanlığınca yapılacak Mal Alımı İhalelerinin Kamu İhale Yasası dışında tutulmasını kapsıyor.
Karar şöyle:
“Covid-19 genel salgın hastalık kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Kamu Kurum ve Kuruluşları ile bunlara bağlı şirketlerden yapılacak hangi mal alımlarının, Kamu İhale Yasası kapsamı dışında tutulacağı, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenir. Bakanlar Kurulu, değerlendirme yaparken ihalenin aciliyeti hususunda, Sağlık Bakanlığı tarafından ortaya konulacak hususlar ile fiyat avantajını göz önünde bulundurarak Sağlık Bakanlığı’na Doğrudan Mal Alımı yetkisi verebilir. Bakanlar Kurulu’nun onayı olmaksızın yapılacak mal alımları bu Kararname kapsamı dışındadır.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Aracın çarptığı 21 yaşındaki yaya yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber