FeaturedKIBRIS

Bakanlar Kurulu tamamlandı… İşte alınan kararlar!

Başbakan Tufan Erhürman başkanlığında bugün saat 16.00’da toplanan Bakanlar Kurulu tamamlandı.

Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay açıkladı.

Özersay, 95-98 oktan benzin ile gazyağında 40 kuruş indirime gitme kararı alındığını söyledi.
Temkinli hareket ederek önümüzdeki günlerde, döviz oranları ve dünya piyasalarındaki petrol fiyatlarına bakarak, değerlendirme yapacaklarını anlatan Özersay, imkan oldukça değerlendirme yapılacağını kaydetti.

Üniversite öğrenci kayıt sisteminin de Kurul toplantısında görüşüldüğünü anlatan Özersay, vatandaşı rahatlatacak bazı ekonomik tedbirleri konusundaki çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Öğrenci Kayıt sistemi ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın, Çalışma vesosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın Baknalar kuruna detaylı bir şekilde bilgi verdiğini kaydeden Özersay, “Konuyu değerlendirdik, Öğrencilerin kayıt altında olmadığını biliyoruz. Kimin öğrenci olup olmadığı belirlenecek. Çok daha verimli çalışması için fikir egzersizi yapıldı” dedi.

Özersay vatandaşı rahatlatacak kararlarıın da görüşüldüğünü anlatarak, Dr. Fazıl Küçük Müzesi Kurul üyelerinin belirlendiğini, Kamuda sözleşmeli çalışanların bazılarının sürelerinin uzatıldığını, vatandaşı rahatlatacak bazı taslak çalışmaların savcılığa gönderildiğini, olumlu görüş gelmesi halinde ekonomiyle ilgili çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi.

Özersay, “Mağusa emirname ve imar planıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. İçişleri bakanı bir bilgilendirme yaptı ve görüş alışverişinde bulunduk. Tüm ilgili paydaşlarla emirname ve imar planıyla ilgili çalışmaların devam ettirilmesi konusunda kararlılığımızı bir kez daha vurguladık. Gerekirse dışarıdan hizmet alınarak uzmanlarla bu konunun hayata geçirilmesi kararımızı bir kez daha teyit ettik” dedi.

Kaynak:BRT



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber