FeaturedKIBRIS

“Bakanlar Kurulu kararında belirsizlik içeren pek çok nokta var”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, Bakanlar Kurulu’nda korona virüse karşı alınan son tedbirlerle ilgili belirsizlik içeren pek çok nokta var dedi.

Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bakanlar Kurulu kararında belirsizlik içeren pek çok nokta var. Kamuda “ve benzeri hizmetler”, özel sektörde “gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet üreten işletmeler” gibi. Bu belirsizlikler giderilmezse kimin idari izinli olduğu, kimin iş yerini açabileceği konusunda sıkıntı yaşanacaktır.

Ayrıca güneyden kuzeye geçen vatandaşlarımızın da 14 gün ev karantinasında kalıp kalmayacağı tam olarak anlaşılamıyor. Bunların Pazartesiden önce netleştirilmesi ve kimin ne yapacağını bilmesi gerekiyor. Sokağa çıkmanın sınırlanması konusunun değerlendirilmesi için 48 saat beklenmesine gerek yoktu bence. Ama bu 48 saat içerisinde o konunun da ayrıntılı bir biçimde çalışılması ve herkesin ne yapabileceğini bileceği bir metnin hazırlanması şart.

Bir de bu süre içerisinde çalışamayacak olan insanlarımızın doğacak kayıpları için hızla bir paket çalışması yapmak gerekiyor. Bu çalışmalar için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Ama hepsinden önemlisi yurttaşlarımızın önümüzdeki günlerde çok zorunlu olmadıkça evden çıkmamaya, ev karantinasında olması gerekenlerin bunu ciddiyetle uygulamaya özen göstermesi. Bu krizi her birimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, hep birlikte aşacağız.”


Benzer Haberler

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Arıklı: “Bu kurultay YDP’nin gerçekten yeniden doğuşu olacaktır”

TAK

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber