FeaturedKIBRIS

Bakanlar Kurulu düğünleri erteledi


Bakanlar Kurulu, salgına karşı ek tedbirler aldı.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında basına yaptığı açıklamada, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ülkeyi ve dünyayı etkisi altına alan Covit 19 salgınıyla ilgili bir takım ek tedbirlerin alındığını söyledi.

Kamu sağlığı açısından, yarından itibaren 1 Ekim tarihine kadar düğünlerin ertelenmesine karar verildiğine de dikkat çeken Kudret Özersay, 1 Ekim ertesinde yapılacak düğünler için de özel  bazı  ek tedbirler alınacağını belirtti.

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının bir bölümünün Polis Genel Müdürü’nün katılımıyla gerçekleştiğine dikkat çeken Özersay, Polis Genel Müdürü ile yapılan değerlendirme sonucunda, Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde “polis covid tedbirlerini denetleme birimi” oluşturulmasına karar verildiğini söyledi.

Çalışmaların polisin başkanlığında ama esasen İlçe emniyet kurulu üyelerinden alınacak takviye destekle, polisin çeşitli alanlarda denetim yapmasına ve hükümete bildirmesine, raporlamasına özellikle caydırıcı olacak şekilde kuralların denetlenmesini görünür şekilde hayata geçirme yönünde bir karar alındığını belirtti.

Özersay, bugün öğleden sonra itibarıyla Polis Genel Müdürlüğü’nün, her ilçedeki ilçe emniyet kurulları ile özel bir toplantı yapacağını ve bu akşamdan itibaren de çeşitli denetimler yapılmaya başlanacağını aktardı.

Bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın bazı işletmelerin açılma, kural ve kriterlerini belirlediğini anımsatan Özersay, oluşturulacak yeni birimin de bu denetimleri gerçekleştireceğini söyledi.

Mecliste ilgili komitede bununla ilgili bir yasa değişiklik çalışması yapıldığını, ancak yasa değişikliği yapılmadan da polisin gerek Bakanlar Kurulu kararları, gerekse Sağlık Bakanlığı altındaki sağlık kurulu kararlarına uyulmaması durumunda yasal kovuşturma başlatabileceğini söyledi.

Özersay, Meclisteki çalışmaların tamamlanmasının ardından kurallara uyulmaması durumunda verilecek cezaların da netleşeceğini kaydetti.

(TAK)






Benzer Haberler

Zincirleme kaza yapan 27 yaşındaki alkollü sürücü tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Denetimlerde 418 sürücü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Polisiye haberler… Hırsızlıktan 2 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Eşangil “Başbakan’ın verdiği sözler de, ona yapılan çağrılar da havada kaldı”

TAK

ABD’de 13 yaşındaki çocuğun öldürülmesi tepkilere yol açtı

AA

Alkollü şahıs, kasiyerle tartışıp marketi dağıttı!

Voice Kıbrıs Haber